Erogene zone koje često zanemarujemo: Dodirni mi... - Vijesti.me
OPUŠTANJE I UZBUĐENJE

Erogene zone koje često zanemarujemo: Dodirni mi...

Nježna masaža i milovanje iza koljena kao i po unutrašnjoj strani lakta donosi uzbuđenje jer je koža na tom dijelu tanka, a to znači da omogućava veći pristup nervima

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Shutterstock)

Svi znamo za one najčešće erogene zone kao što su uši, vrat, usne i grudi. Međutim, postoje djelovi tijela koji takođe spadaju u erogene zone, a na njih zaboravljamo. Seksolog Emili Mors ističe da je stres taj koji najčešće ubija seksualni nagon. Međutim, ako se partneri fokusiraju na djelove tijela koji se smatraju erogenim zonama, stres će nestati sam od sebe i proširiti prijatan osjećaj po cijelom tijelu.

Pogledajte koji dijelovi tijela izazivaju uzbuđenje, ali ne zaboravite da je mašta dozvoljena uvijek.

Tjeme glave i kosa

Na tjemenu se nalazi puno nervnih završetaka, a masaža ovog područja dovodi do opuštanja i pojačava protok krvi, pa tako omogućava tijelu osjećaj dobih hormona. Igranje sa kosom, lagana masaža i milovanje po glavi može da uzbudi svaku osobu. Zaigrajte se,recimo, pod tušem, pa operite jedno drugom kosu i istovremeno pružite nezaboravnu masažu.

Vrhovi prstiju na rukama

Prsti sadrže puno nerava na svojim završecima i zbog toga su među najosjetljivijim djelovima tijela. Posvetite im pažnju u kombinaciji sa usnama. Vrhovi prstiju reaguju na lagane dodire, ali svakome prija drugačije. Zato nikako ne oklijevajte da isprobate šta vašem partneru/partnerki najviše prija i na šta najbolje reaguje.

Iza koljena 

Na ovaj dio tijela puno nas zaboravlja, a ustvari je izuzetno važan i ima pravi potencijal za uživanje. Nježna masaža i milovanje iza koljena kao i po unutrašnjoj strani lakta donosi uzbuđenje jer je koža na tom dijelu tanka, a to znači da omogućava veći pristup nervima.

Stopala

Dobra masaža stopala može biti izuzetno opuštajuća nakon napornog dana, a naročito ako se dotaknu određene tačke na stopalu koje mogu da izazovu seksualno uzbuđenje. Dopušteno je ulje za masažu. Nakon pritiska na prstima, nastavite prema člancima, listovima i butinama laganim dodirima i masažom. Skoncentrišite se i polako se posvetite svakom svom pokretu.

Ručni zglob

Dodirivanje i masiranje ručnog zgloba probudiće većinu čula. Uključite u svoju predigru milovanje i lagane pokrete masaže  ovog dijela tijela. Dodatni faktor iznenađenja pružićete svom partneru/partnerki kada vidi na šta se fokusirate, a da se tome uopšte nije nadao.

Usne

Parovi u dugim vezama često zaborave kakvu moć ima ljubljenje. Nikad nemojte zaboraviti na poljupce, igrajte se njegovim usnama i dobro se zabavite. Ljubljenje po cijelom tijelu takođe je uzbuđujuće.

Stomak

Maženje ili masaža stomaka može biti vrlo erotična za ženu. Prepustite se dodirima po stomaku i pupku jer oni sadrže puno živaca koji vode do vaših prepona i spojeni su sa trbušnim mišićima. Samim tim pojačavaju osjećaje, a uzbuđenje dovode do vrhunca. Dok vas on mazi po stomaku, zaboravite na višak koji možda imate na tom području jer ćete pokvariti cijeli doživljaj. Prepustite se i uživajte svim čulima.


Najčitanije iz sekcije Ljubav i seks