Ko je ženama važniji: Partner ili najbolja prijateljica? - Vijesti.me
POGODITE

Ko je ženama važniji: Partner ili najbolja prijateljica?

Čak 57 odsto ispitanih žena kao glavni razlog za to što su im važnije prijateljice navelo je činjenicu da sa njima "mogu razgovarati o svemu"

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Iako će možda biti šokantno za mnoge muškarce, ogroman broj žena dao je prednost svojoj najboljoj prijateljici u odnosu na svog partnera, pokazalo je novo istraživanje. Naravno, ovo ne znači da djevojke ne vole svoje partnere. Jednostavno, smatraju da im je potrebnije i korisnije da se druže sa svojim prijateljicama.

Prema istraživanju koje je proveo Champneys Health Spa, blizu 50 odsto žena radije provodi vrijeme s prijateljicom nego sa svojim supružnikom. Za potrebe istraživanja ispitano je 1.517 žena u Velikoj Britaniji i ova anketa je otkrila da otprilike polovina žena više vremena provodi s prijateljicama. Međutim, anketom su pokušali da dobiju i odgovor na pitanje zašto žene više vole društvo svojih prijateljica nego muževa.

Čak 57 odsto ispitanih žena kao glavni razlog navelo je činjenicu da s prijateljicama "mogu razgovarati o svemu".

Zatim je 45 odsto žena kazalo kako prijateljice više slušaju od muževa, 44 odsto je reklo da im mogu reći stvari koje nijesu mogle reći svom partneru te 42 odsto da uživaju u istim stvarima. Blizu 39 odsto ispitanih pripadnica ljepšeg pola je reklo da se smiju do suza s prijateljicom, 29 odsto ih je reklo da s prijateljicom mogu biti maksimalno opuštene, te 28 odsto da one daju bolje savjete.

Drugarica je manje iritantna od dečka, tvrdi 26 odsto žena, 25 odsto je kazalo da imaju mnogo više zajedničkih stvari s drugaricom nego s dečkom, a 19 odsto je reklo da drugarica ima bolji smisao za humor.

Interesantno je da je čak 30 odsto žena reklo da više vole da ručaju s prijateljima, a 60 odsto je izjavilo da se bolje provodi u izlasku ako muškaraca uopšte nema, piše Evoke.


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije Ljubav i seks