Otkrijte koji je vaš stil u seksu: Možda vam se svidi i neki drugi - Vijesti.me
RAZOTKRIVANJE

Otkrijte koji je vaš stil u seksu: Možda vam se svidi i neki drugi

Važno je prepoznati šta vam najviše odgovara, ali kako biste povećali strast u vezi, probajte i druge pristupe. Na primjer, ako uvijek vodite ljubav dugo i polako, probajte seks na brzinu

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Shutterstock)

Seksualno zadovoljstvo je poput sladoleda - postoji puno različitih ukusa, a svako ima svoj omiljeni, tvrdi psihološkinjai bračna terapeutkinja Shirley P. Glass. Ona izdvaja nekoliko stilova vođenja ljubavi i ističe da nije dobro stalno se držati istog. Važno je prepoznati šta vam najviše odgovara, ali kako biste povećali strast u vezi, probajte i druge pristupe. Na primjer, ako uvijek vodite ljubav dugo i polako, probajte seks na brzinu. 

Nježni ljubavnici 

Nježan seks se odvija polako i pun je mekih dodira. Predigra je duga, često popraćena senzualnom masažom i romantičnim poljupcima, a nakon nje može uslijediti pravi vatromet strasti. Takav seks je fizičko izražavanje osjećaja brižnosti i bliskosti s partnerom. 

Duhoviti i zaigrani u krevetu 

Seks ne mora biti smrtno ozbiljan - naprotiv. Treba da budete sposobni da se zahedno nasmijete ako se u krevetu dogodi nešto neočekivan, kao i da blagi zadirkujete jedno drugo, kaže dr. Glass. 

Intimnost nakon krize 

Vođenje ljubavi uz osjećaj jake emotivne povezanosti može biti snažno duhovno iskustvo. To se obično događa nakon izuzetno kriznih situacija, ali može se razviti i u trenucima seksualne intimnosti kad se sve čini posebnim i punim ljubavi. 

Brzi seks pali strasti 

Brzinskom seksu koji oslobađa od nagomilane napetosti uglavnom su skloniji muškarci, no i neke žene vole da to rade bez 'komplikovanja'. Seksolozi kažu da čak i u dugim brakovima ima mjesta za ovaj način vođenja ljubavi jer brzi seks održava strastvenost. 

Svađaju se da bi se pomirili 

Seks nakon svađe toliko je uzbudljiv da neki namjerno izazivaju haos kako bi mogli da uživaju u strastvenom mirenju. Psiholozi, međutim, kažu da nakon toga treba mirno riješiti probleme koji su izazvali svađu jer će inače dugoročno patiti i seksualni život. 

Fantazije tjeraju dosadu 

Seksualno odvažni ne žele da se pomire sa dosadom u krevetu nego probaju različite seksualne igračke i pokušavaju da svoje fantazije pretvore u stvarnost. Iako ne valja pretjerivati, malo pustolovnog duha preporučuje se svim parovima koji su zapali u rutinu. 

Zavisni od zavođenja

Izazovni govor tijela i razgovori puni seksualnih aluzija daju onaj jedinstveni začin novim poznanstvima. Seksolozi kažu da i u dugim vezama treba povremeno obnoviti takve trenutke.
 


Najčitanije iz sekcije Ljubav i seks