Pet pokazatelja: Kako sebi komplikujete ljubavni život - Vijesti.me
NEMA POTREBE

Pet pokazatelja: Kako sebi komplikujete ljubavni život

Na donošenje važnih odluka i potezanje škakljivih pitanja gledajte kao na skidanje flastera: možda vas istina zaboli, ali što brže to učinite, brže će i proći

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Shutterstock)

Mnoge djevojke, podstaknute lošim iskustvom u prošloj vezi, povlače se s ljubavnog polja da ne bi ponovno bile povređene. Ili odaberu sigurnu vezu u kojoj nema puno emocija. Možda se sigurna opcija čini razumnom i mnogo su manje šanse da ćete biti gadno povrijeđeni, ali su i veliki izgledi da ćete celi život tiho patiti za iskustvom prave strastvene ljubavi...

Ne hvatate se na vrijeme u koštac s problemima

Odlaganjem važnih odluka ili škakljivih pitanja poput onog kako se vaš dečko osjeća u vezi ili ima li teret iz prošlosti (one teške, naravno), samo ćete se iznova vrtjeti u krug. Ne znači da nećete imati i drugih prilika u životu, ali gledajte na to kao na skidanje flastera: možda vas istina zaboli, ali što brže to učinite, brže će i proći, piše Cosmopolitan.

Mislite da danas nije savršeno vrijeme za ljubav

Istina je da postoje razdoblja kad nije najpoželjnije upustiti se u novu vezu i kad je važnije zaštititi se (posebno nakon bolnog prekida), ali u životu uglavnom treba da budemo otvoreni prema novoj ljubavi. Ako se ukaže na vidiku, nemojte odlagati jer nije najbolji trenutak: tek ste dobili novi posao, hoćete da uživate u singl životu... Ko vam garanuje da će ljubav zakucati na vrata kad vi zaključite da se sve složilo?

Imate velika, idealistička očekivanja

Svi mi vrtimo romantične filmove po glavi, ali zdrava veza nije spoj dvije poluosobe koje bi trebalo da dopunjuju jedna drugu, nego savez dvije individue. Ako očekujete da muškarac treba da vas dopuni, što je potpuno nerealno, takva očekivanja mogu vašu vezu da odvedu u propast. Ili  u naručje nekog posesivnog tipa, gdje će vaša lična sloboda biti stvar prošlosti.


Ilustracija(Foto: Shutterstock)

Zaboravljate da volite sebe

Ako želite da vas neko voli, prvo morate zavoljeti sami sebe jer je vaš idealan partner odraz vas samih. Prestanite da budete prekritični prema sebi (da, to se može naučiti) i vidjećete da vam se otvaraju i druge opcije.

Život vam se svodi na vezu

Sasvim je normalno da na početku veze ne možemo da se zasitimo svog novog muškarca, ali i iskustvo i nauka pokazuju su da su oni leptirići u stomaku relativno kratkog vijeka. Dok oni lepršaju, vi na kratko zaboravljate na drugarice, porodicu, aktivnosti i čitav svemir svodite na samo jednu osobu - njega. A onda dođe trenutak kad se leptirići uspavaju, a vi mislite da je došao kraj svijeta. I idete dalje da tražite nova uzbuđenja s novim dečkom... A vaš život ostaje uskraćen za divnu vezu ispunjenu ljubavlju - od strane vašeg dečka, ali i vaših prijatelja i porodice. 


Najčitanije iz sekcije Ljubav i seks