Savršena sam, dođi da ostarimo zajedno: Neka, hvala - Vijesti.me
KAD MUŠKARCI BIRAJU

Savršena sam, dođi da ostarimo zajedno: Neka, hvala

Savršene žene daju partnerima osjećaj da su beskorisni i suvišni

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Premda svi žele da budu savršeni koliko je god to moguće, ponekad to i nije baš dobro – barem ako pitate muškarce. Naime, mnogi muškarci ne žele pored sebe 'savršenu ženu' na duže vrijeme.

Ako neko fino pojede svoje povrće - dobiće desert, ako nema grešaka na testu - dobiće peticu, a sa besprekornom biografijom začas dobije posao. Isplati se biti savršen u većini životnih područja. Nije ni čudo što se mnogi trude da budu savršeni i u vezi, pa pred partnerom pokazuju isključivo sopstveni perfekcionizam. Međutim, u vezama mnogo više obećava ako žene ostanu lijepo nesavršene - onakve kakve jesu. Pred vama su neki od razloga zbog kojih, kako piše "mis7",  muškarci ne žele da ostanu sa savršenim ženama: 

1. Osjećaju se nesigurno 

Muškarci žele da "budu tu" za svoju partnerku. Žele da je podrže, da joj pomognu i pruže svoje rame da se uvijek može osloniti. Zbog toga se osjećaju snažno i potrebno, to im daje sigurnost. Međutim, kako da budu za „nekoga tu“ kad ona očito može sve sama bez ikakve pomoći. Savršene žene daju partnerima osjećaj da su beskorisni i suvišni. 

2. Dosađuju se 

Između ostalog, veza živi i zbog stalnih promjena koje se događaju –par zajednički raste, svađa se, miri, upoznaje nove strane partnera… Ako je neko savršen poput mašine, predvidljiv je i prije ili kasnije će postati dosadan. Ili poznajete čovjeka koji cijeli život ima jedan te isti telefon i igra jednu igricu…?

Ilustracija(Foto: Pixabay)

3. Osjećaju pritisak 

Ko se može opustiti i pokazati partnerki neke svoje nesavršene strane - ako je ova savršena od A do Š? Savršeni ljudi djelimično djeluju nesimpatično jer se naše greške u njihovom svijetlu vide još jasnije. To stvara pritisak. A to ne želi niko, posebno ne u svojoj intimnoj zoni, kod kuće - gdje traži bezuslovnu ljubav i naklonost. 

4. Postaju sumnjičavi 

Naravno, u početku veze se obje strane trude da ne pokažu odmah svoje mane. Međutim, kad se nakon nekog vremena ne pokaže ni jedna mana, ni jedna greška, onda većina postane sumnjičava: glumi li ona ili št? A znamo da su sumnja i nepovjerenje najgora pretpostavka za vezu…

5. Nijesu glupi 

Premda se žene ponekad stide svojih slabost i teže da budu snažnije i „bolje“: niko nije savršen i to nas sve čini dragima, bliskima i simpatičnima. U redu, 'svijetu' se može pokazivati najljepša strana, ali najdublji osjećaji i prava povezanost mogu se razviti samo sa čovjekom s kojim se možemo identifikovati i koji nam je blizak. Muškarci (ponekad) na sreću nijesu glupi – znaju da žena iz snova ne treba da bude savršena kako bi bila „ona prava“. 


Najčitanije iz sekcije Ljubav i seks