Uvijek vrela tema: Na koliko sastanaka treba izaći prije prvog seksa? - Vijesti.me
NIJE NUŽNO BROJATI, ALI...

Uvijek vrela tema: Na koliko sastanaka treba izaći prije prvog seksa?

Više od polovine učesnika ankete priznalo je da je imalo prvi seks do devetog sastanka

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Shutterstock)

Je li u redu završiti u krevetu već nakon prvog sastanka? Neki smatraju da je to nedopustivo i da je potrebno određeno vrijeme da bi s nekim bili prisni. A evo šta, kako premosi Men's Health, kažu istraživanja...

Postoji li uopšte prikladan broj sastanaka prije prvog poljupca ili još više, prije seksa, zapitali su se istraživači u ‘Business Insideru’ i ‘Survey Monkeyu’ i odlučili da urade anketu o toj uvijek vreloj temi. Opsežno testiranje dalo je sljedeće rezultate: čak 45 osto ispitanika smatra je sasvim u redu ako se prvi poljubac desi nakon drugog do petog sastanka. Nešto manji postotak ispitanika, njih 30 do 40 procenata, isti broj sastanaka smatra prikladnim i za - prvi seks.

Više od polovine učesnika ankete priznalo je da je imalo prvi seks do devetog sastanka, što znači da je danas puno brži proces između prvog poljupca i prvog odnosa. Zanimljiv je i podatak da je 48 posto muškaraca i žena rođenih 40-ih godina imalo seks prije braka, dok je ta brojka, među onima rođenima devedesetih, porasla na 75 posto.


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije Ljubav i seks