Studenti modnog dizajna diplomske revije održavaće u okviru modnih manifestacija

Konferenciji za medije prisustvali su i Ana Krgović, Marija Rondović i Marija Vujović, studentkinje koje će se imati svoj diplomsku reviju u okviru prve večeri Fashion Connectiona, 1. novembra, ali i njihovi mentori Boris Ćalić i Tijana Todorović.
72 pregleda 0 komentar(a)
Fashion Connection, Foto: Boris Pejović
Fashion Connection, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.10.2016. 13:24h

Mondain models agencija, koja stoji iza “Fashion Connection”, danas je potisala ugovor sa Univerzitetom Donja Gorica, odnosno Fakultetom za dizajn i multimediju, smjer modni dizajn, čime je potvrđen dogovor o predstavljanju dizajnera na ovoj manifestaciji.

Konferenciji za medije prisustvali su i Ana Krgović, Marija Rondović i Marija Vujović, studentkinje koje će se imati svoj diplomsku reviju u okviru prve večeri Fashion Connectiona, 1. novembra, ali i njihovi mentori Boris Ćalić i Tijana Todorović.

“Jasna (Božović) i Danijela (Mujović) su se zainteresovale za naš fakultet i kontaktirale su Borisa i mene, pa smo prošle godine imali izložbu studenata i već tada smo se dogovorile da ćemo napraviti sporazum da se diplomske revije održavaju u okviru Fashion Connection”, otkrila je Todorović.

Na 18. Fashion Connectionu, koji će se održati na Imanju Knjaz, 1. i 2. novembra, svoje kolekcije predstaviće i Dejana Lukić, Biljana Tipsarević, Bojana Jovetić, brendovi Katrin, Adidas by SportVision, Piazza Italia, Samsonite i Sherry Hill, dok je čast da otvori događaj pripalo crnogorskoj dizajnerki Nataši Pejović.

“Za ovo predstavljanje, sam se za razliku od prošle kolekcije, vratila svom ličnom pečatu, a to je romantični i ženstveni stil. Kolekcija sadržai 17 modela, kao inspiracija za mene je i ovoga puta bila neiscrpna tema, a to su 50-te i 60-te godine prošlog vijeka”, ispričala je kreatorka.

“To su potpuno različiti modeli koji su uklopljeni u jednu priču i konstrukciji su svi moji modeli čisti, pa je tako i ovaj put, ali što se tiče detalja, dorade i ukrašavanja, ovoga puta je akcenat na tome i ručnom radu, dodala je ona.

“Shvatila sam da volim da radim moderne stvari, ali mi je ipak najveći gušt u izradi bogatih modela za posebnu priliku”, istakla je Pejović.

Ona je istakla da će ovoga puta predstaviti kolekciju za proljeće – ljeto, kako bi “imala vremena da prezentuje modele prema svjetskim standardima”.

Kada se radi o revijama van Crne Gore, Pejović je istakla da joj to za sada nije prioritet.

“Meni je ciljna grupa i tržište u Crnoj Gori i eventualno u Srbiji i zato gledam da što bolje predstavim svoj rad ovdje, tako da za sada ne vidim potrebu da se prezentujem mimo tih granica, jer tamo ne bih mogla da prodajem modele”, objasnila je ona, dodajući da primat u reklamiranju u posljednje vrijeme preuzimaju društvene mreže poput Facebooka i Instagrama, koje i sama koristi.

Bonus video: