Crnogorske preduzetnice u ulozi manekenki

Dvanaest žena koje su same osnovale i vode svoja preduzeća našle su se u za njih neobičnoj ulozi, ali su na reviji koja je nosila naziv "Powerdressing" (na crnogorskom "Prelivanje moći") sa ponosom nosile kreacije poznate dizajnerke i uvjerljivim poslovnim izgledom demonstrirale moć i izazvale poštovanje, pa čak i ovacije prisutnih, među kojima su bili i predstavnici političkog establišmenta poput Slavoljuba Miga Stijepovića i Suada Numanovića
75 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2016. 16:03h

Crnogorske preduzetnice pokazale su da i među njima ima žena koje karakteriše gracioznost i držanje manekenki.

Njih 12 prošetalo je improvizovanom modnom pistom na reviji dizajnerke Lide Marđonović koja je održana u podgoričkom Mall of Montenegru juče, kao uvod u četvrtu konferenciju "Moć žene".

Crnogorske preduzetnice, pomalo stidljivo i sa širokim osmijesima na licima, pokazale su pred punom salom "Millenium" šarenolike kreacije Marđonovićeve rađene po njihovoj želji i figuri.

Dvanaest žena koje su same osnovale i vode svoja preduzeća našle su se u za njih neobičnoj ulozi, ali su na reviji koja je nosila naziv "Powerdressing" (na crnogorskom "Prelivanje moći") sa ponosom nosile kreacije poznate dizajnerke i uvjerljivim poslovnim izgledom demonstrirale moć i izazvale poštovanje, pa čak i ovacije prisutnih, među kojima su bili i predstavnici političkog establišmenta poput Slavoljuba Miga Stijepovića i Suada Numanovića.

Kreacije su bile poslovnog izgleda, ne naročito ekstravagantne, već one koje se mogu nositi svakodnevno, a dominantne su bile bijela i crvena boja.

Marđonović je za "Vijesti" kazala da je impresionirana što je mogla da realizuje ovaj projekat, koji je bio poklon iz njenog atelja uspješnim preduzetnicama koje su nosile modele za četiri strategije stila.

"Njihovi utisci su nevjerovatni, oduševljene su konceptom. Vrlo sam ponosna jer smo javnosti pokazali kako jedna preduzetnica u nekoj situaciji treba da izgleda, kao i da smo sve mi žene preduzetnice spremne na prilagođavanje svakoj situaciji. Tako su moje saradnice pokazale kreacije potpuno opušteno i bez straha. Čak im je prekratko trajala revija, poslije sam čula komentare: 'Mi bismo još'", istakla je Marđonović kroz smijeh.

Ona je kazala da joj je drago što će ovih 12 preduzetnica svoje buduće poslovne uspjehe ostvarivati noseći njene kreacije.

"Samo odjevanje dosta govori o nama i poslu koji radimo. Recimo bankarku ne možete sresti, a da nije skladno obučena, recimo u bojama svoje firme . Svaka žena koja ima svoje preduzeće mora da ima i neki svoj dres kod i samim tim govori dosta o svojoj profesionalnosti i ozbiljnosti", smatra kreatorka.

Revija Lide Marđonović bila je uvodni perfomans konferencije "Moć žene", u okviru koje je održana i panel diskusija na temu "Žene preduzetnice u regionu", na kojoj su govorile gošće iz Albanije, Bugarske, BiH, Hrvatske, Srbije i Makedonije. Konferencija je održana u čast proslave decenije obnove nezavisnosti Crne Goree.

Marđonović je istakla da radi punom parom i najavila da će već 20. juna na istom mjestu raditi novu reviju pod nazivom "Pretty Woman" (Zgodna žena).

Galerija

Bonus video: