Provokativni modeli sa dosta čipke obilježiće novu kolekciju

“Akcenat je i na provokativnosti, jer barokni stil negdje podrazumijeva dekolte, gola ramena i slično”, kazala je dizajnerka
79 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Roganović- Đurić, Foto: Privatna arhiva
Jelena Roganović- Đurić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 20.02.2016. 19:39h

Crnogorska dizajnerka Jelena Roganović-Đurić, predstaviće svoju novu kolekciju u Novom Sadu, na Serbia Fashion Weeku, a tome, kao i o njenim modelima koje su takmičarke izbora za Miss Winter Tourism Montenegro nosile sinoć na polufinalnoj večeri, pričala je za “Vijesti”.

“Naziv kolekcije još nisam definisala, ali imam još vremena do aprila”, kaže ona o kolekciji koju će predstaviti novosadskoj publici.

“Što se tiče inspiracije, u pitanju je barok stil koji je na neki način dotaknut, ali i dosta povezan sa sadašnjim modernim vremenom i stilom, i onim što se trenutno traži i nosi, a to je naravno između ostalog i materijal kao što je čipka”, pojasnila je dizajnerka.

“Zaželjela sam se čipke. Moje prethodne dvije kolekcije su bile od potpuno drugačijih materijala. Posljednja je bila od kože, a prije nje od interesantnog materijala koji je imao dosta ručnog rada, ali nije imao čipku, saten i svilu”, podsjetila je Roganović-Đurić.

Prema njenim riječima u kolekciji, na kojoj trenutno radi, će preovladavati nježne nijanse, jer želi da istakne ženstvenost.

“Akcenat je i na provokativnosti, jer barokni stil negdje podrazumijeva dekolte, gola ramena i slično”, kazala je dizajnerka, koja kaže da svaka njena kolekcija ima svoje mušterije.

“Kako zapažam, uvijek se vraćaju, jer su prepoznale svoj stil u kolekcijama koje su uvijek na neki način povezane i odaju, da tako kažem posebnost”, rekla je ona, dodajući da se kreacije iz posljednje linije mogu nositi u raznim prilikama.

“U mojim kolekcijama ima modela koji bi za neke bili previše u dnevnim varijantama, a opet druge kreacije odgovaraju nekima, jer su nosive i mogu da se ukombinuju čak i u poslovnoj varijanti. Takvi modeli su mogli da se iskoriste i u večernjim prilikama i na prijemima, pa mogu reći da su prilagodljivi”, opisala je ona.

Roganović-Đurić je istakla da još ne zna datum predstavljanja kolekcije u Srbiji.

“Manifestacija Serbia Fashion Week je negdje sredinom aprila, biće puno dizajnera iz regiona, pa ne znam kojeg dana ću se ja predstaviti”, ispričala je kreatorka.

U međuvremenu, na polufinalnoj večeri “Miss Winter Tourism Montenegro”, takmičarke su nosile njene kreacije za sezonu 2016.

“Djevojke su nosile haljine koje su rađene između kolekcija, a koje nisam predstavila na modnim manifestacijama. Među njima je bilo i haljina koje su namijenjene maturantkinjama”, istakla je ona.

Na pitanje da li je teško već izrađene modele uskladiti konstrukciji djevojaka, jer za razliku od revija nema kastinga, ona kaže da joj to ne predstavlja problem.

“Negdje je to povezano, na izborima su djevojke koje se takođe bave modelingom, ali budu sa jačim oblinama, jer ne moraju toliko da vode računa o toj veličini 36, koja je prosječna na revijama”, odgovorila je Roganović-Đurić.

“One uglavnom budu ženstvenije, ali meni to u potpunosti odgovara, jer su moji modeli uglavnom namijenjeni takvim ženama, tako da se sve poklapa”, zaključuje ona.

Bonus video: