Michal Negrin otvara butik u Kotoru

Njen nakit i odjeća izrađeni su isključivo ručno, od najfinijih materijala koji uključuju čipku i svilu ukrašenu kristalima Svarovski
373 pregleda 2 komentar(a)
Michal Negrin
Michal Negrin
Ažurirano: 14.05.2015. 16:45h

Svjetski poznata dizajnerka Michal Negrin otvoriće u petak u 20 časova butik u Kotoru, na Trgu od oružja.

Upravo ona dizajnirala je nakit za seriju Igra prijestola, a njene kreacije nose filmske glumice među kojima je i Melani Grifit, a od izvođača sa ex-Yu prostora sarađivala je sa Severinom.

Negrin je rođena 1957. godine u KibbutzuNaan u Izraelu..

“Žene koje vole i kupuju moj nakit i odjeću žele nešto što će slati poruku da su drugačije i posebne bez obzira jesu li u drugoj ili sedmoj deceniji života, jesu li Izraelke, Japanke, Amerikanke, Meksikanke ili Evropljanke. Svaki dan sebi pokušavam da iznova predočim što u meni budi uzbuđenje i to mi pomaže da ispunim svoju viziju i snove u svakodnevnom kreiranju novih modela. Vjerujem da radoznalost, entuzijazam i vjera u to da je sve moguće, održava dijete u nama živim te nas vodi do potpunog ispunjenja”, kazala je Negrin os vom stvaralaštvu.

Već 20 godina kreira i izrađuje čudesan i jedinstven nakit, odjeću, modne dodatke, kao i dekor za kuću. Sve njene kreacije inspirirane su viktorijanskim stilom.

Njen nakit i odjeća izrađeni su isključivo ručno, od najfinijih materijala koji uključuju čipku i svilu ukrašenu kristalima Svarovski s posebnim otisnutim vintaž fotografijama.

Za dizajnerku radi posebno izabran tim od preko 200 stručnjaka – umjetnika koji svakodnevno izrađuju i oslikavaju odjeću, modne dodatke i nakit.

Bonus video: