Bez greške na nogama: Espadrile

Možete ih naći od najrazličitijih materijala sa maštovitim uzorcima i dodacima, od platna, vještačke kože, sa cirkonima, u pop art stilu, jednobojne, čipkaste...
527 pregleda 0 komentar(a)
espadrile, Foto: Pinterest
espadrile, Foto: Pinterest
Ažurirano: 10.05.2015. 08:08h

Ove godine nijedna ozbiljnija, manja ili veća dizajnerska kuća nije preskočila da da svoju varijantu epsadrila ili špagerica.

Cijene su različite, a veoma zanimljive printove možete naći i kod manjih prodavača, po nejverovatno niskim cijenama. Bukvalno, od 10 do 200 eura.

Danas ih svi nose jer su se pojazale kao najidealnija prelazna varijanta, ali i modni dodatak koji prija nogama i tokom velikih vrućina.

Praktične su, a mogu se kombinovati uz sve - od šorca do odijela. Namjena espadrila se promijenila onog trenutka kad su ih otkrili muškarci i žene kao idealnu laganu obuću za toplu sezonu.

Puno je godina prošlo od razvoja espadrile kao modnog dodatka koji u svom ormaru čuvaju trendseterice. Jedno su vrijeme bile zapostavljene, da bi ih u centar pažnje vratila kuća Chanel s iznimno popularnim modelom od tkanine ukrašenim Chanel logotipom.

Danas se ih možete naći od najrazličitijih materijala sa maštovitim uzorcima i dodacima, od platna, vještačke kože, sa cirkonima, u pop art stilu, jednobojne, čipkaste...

Espadrile su prvenstveno obuća koja je praktična i pristupačna svima, ali su sigurno i jedne od rješenja sa najviše stila za tople dane. Izgledatće odlično uz farmerice, bermude...

Ukoliko nađete neke u neobičnoj boji ili sa zanimljivim printom - osigurali ste vlastiti pečat. U svakom slučaju, s espadrilama ne možete pogriješiti, samo ne zaboravite da čarape nikako ne dolaze u obzir.

Španci su ih nosili još u 14. vijeku, u četrdesetim ih je popularizovala Loren Bekol u filmu Key Largo, u osamdesetim godinama bile su cool, a danas se ubrajaju u najpoželjniju obuću za vrijeme ljetnih dana

Bonus video: