Moda u znaku humanosti

Modna manifestacija Fashion Connection” biće organizovana 27. i 29. oktobra u Podgorici
185 pregleda 2 komentar(a)
Lazar Ilić, Foto: Marija Stanković
Lazar Ilić, Foto: Marija Stanković
Ažurirano: 16.10.2018. 17:41h

Jesenje, 22. izdanje modne manifestacije „Fashion Connection“, biće održano 27. i 28. oktobra u restoranu Porto u Podgorici, a tom prilikom akcenat će biti na tehnologiji, ali i humanosti.

Prvo veče u 21 sat otvoriće srpska dizajnerka visoke mode Marija Stanković, koja svoje modele od prediva ručno izrađuje i do šest mjeseci.

„Ona će premijerno prikazati novu kolekciju ‘Moonlight’ sa kojom će se, odmah nakon Crne Gore, kao najbolja sa Balkana, predstaviti u Moskvi na manifestaciji ‘Ruski Silluet’“, istakli su organizatori iz Mondains Models agencije.

Nakon Stankovićeve, publika će imati priliku da prvi put pogleda kreacije italijanskog modnog kreatora Luiđija Midula, koji će se predstaviti sa novom kolekcijom svoje modne kuće „Via Delle Rose“.

Tu noć zatvoriće mlade dizajnerke Maša i Minja Nikolić, koje su pripremile kolekciju za popularni srpski brend „Coca d’oro“.

Kao i na proteklim izdanjima Fashion Connectiona, i ovoga puta će na pisti biti mjesta i za studente Fakulteta za dizajn i multimediju Univerziteta Donja Gorica, pa će Gordana Bulatović, Jovana Dulović, Šejla Muratović i Sara Kotlaja svoj debi imati sa diplomskim radovima.

Drugo veče modne manifestacije rezervisano je za samostalnu reviju crnogorskog dizajnera Lazara Ilića, koja je podijeljena u sedam segmenata, a kojom će kreator odati poštovanje i divljenje svim ženama koje se bore protiv karcinoma dojke.

„Iste večeri, publika će imati priliku da vidi i sedam skupocjenih haljina koje će Lazar Ilić donirati nevladinoj organizaciji ‘Zdrava Dona Montenegrina’. Sredstva prihodovana od prodaje haljina biće upotrijebljena za kupovinu medicinskog aparata namijenjenom odjeljenju onkologije Kliničko-bolničkog centra Crne Gore“, piše u saopštenju.

Zaštitno lice manifestacije je Aleksandra Raičević, koja je za zvaničnu fotografiju pozirala Aleksandru Jarediću, a oficijelni fotografi biće Jovana Ivković i Đorđe Cmiljanić, dok šminku i frizuru potpisuju Ljubica Bulatović i Zoran Vukčević.

Bonus video: