Otvorena smotra mode u Kotoru

Od poznatih u publici u viđeni su bivši fudbaler Pedja Mijatović,podgorički biznismen Tomo Čelebić, te supruge Svetozara Marovića i Branimira Gvozdenovića
85 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2014. 07:59h

Revijom italijanskog brenda “Genny” ispred katedrale Svetog Tripuna sinoć je počela 17. Internacionalna smotra mode u Kotoru.Umjetnička direktorica i glavna dizajnerka Sara Kavaci, kojoj je ovo prvi dolazak u Crnu Goru kazala je da je zadovoljna revijom i reakcijom publike.

Ona je primjetila da su ljudi u Crnoj Gori lijepo obučeni, ali i dodala da ne poznaje crnogorsku modnu scenu, te obećala da će se malo bolje informisati.

Pistom je prošetalo dvadesetak manekenki iz Beograda i Crne Gore. Organizator manifestacije je modna agencija "Fabrika" i Opština Kotor, a smotru su podržali Ministarstvo turizma i nacionalna Turistička organizacija.

Direktorica modne agencije ,,Fabrika" Vesna Mandić istakla je da joj je drago što se ova manifestacija organizuje u kontinuitetu i zahvalila se svima koji su pomogli njeno održavanje.

“Svih ovih godina nije bilo lako relizovati ovakav događaj i dovesti poznate ljude iz svijeta, ali ova smotra je opstala i rasla iz godine u godinu”, kazala je Mandić, nakon čega je reviju zvanično otvorila gradonačelnica Kotora Marija Ćatović.

Od poznatih u publici u viđeni su bivši fudbaler Pedja Mijatović,podgorički biznismen Tomo Čelebić, te supruge Svetozara Marovića i Branimira Gvozdenovića.

Večeras će se predstaviti američki dizajner Lakvan Smit i crnogorske kreatorke Milena Đurđić i Marina Banović-Džuver koja rekla da je njena linija specijalno kreirana za kotorsku reviju mode.

“Kolekcija će biti svijetlih tonova, od bijele do bež, a čini je 30 modela. Čine je uglavnom haljine, ali ne mogu reći da je svečana, jer je nosiva- kazala je”, ona.

Kreatorka Milena Đurđić otkrila je da je inspiracija za njenu kolekciju bila tišina, a naziv kolekcije, koju čini 15 modela je “Magnovenje”.

Đurđić je rekla da će i ovoga puta svi modeli biti funkcionalni u smislu višenamjenske upotrebe.

Galerija

Bonus video: