Kolekcija za djecu Ane Ličine: Vesele boje, zekice, tregeri, karnerići...

Kreatorka je kazala da je iza svake njene kolekcije konkretna priča kao inspiracija...
66 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2014. 14:53h

Mlada dizajnerka Ana Ličina, nakon izrade kolekcije plišanih igračaka, nedavno je završila liniju garderobe za djecu, na kojoj je radila oko dva mjeseca.

Kako je otkrila za ''Vijesti'' sama je i dizajnirala i šila.

''Koristila sam isključivo prirodne materijale. Boje su vesele i pastelne, od nježno roze, plave, zelene i žute do crvene'', opisala je ona, a zatim otkrila da je odjeća kreirana tako da se dopadne i djeci i roditeljima.

''Cilj mi je bio da u ovoj kolekciji napravim odjeću baš za djecu. U posljednje vrijeme često vidim da roditelji oblače djecu kao odrasle, a moje mišljenje je da dječaci i djevojčice treba da nose odjeću za svoj uzrast, da su to vesele boje, zekice, tregeri, karnerići i slično. Prema reakcijama i komentarima koje sam dobila, mogu reći da se sviđa i djeci i roditeljima'', pojasnila je Ličina.

''Pošto su modeli od prirodnih materijala i laki za održavanje, mogu se nositi u svakodnevnim prilikama, ali bih rekla da su kreacije i za razne svečanosti poput rođendana, svadbi i krštenja'', ispričala je ona.

Kreatorka je dodala da je iza svake njene kolekcije konkretna priča kao inspiracija.

''Željela sam da modeli budu udobni za djecu, a praktični za majke i naravno, kao što sam već rekla, htjela sam da djeca liče na djecu. Koristila sam dosta vintage šnitova i istraživala sam šta su nekada nosile bebe”, otkrila je dizajnerka čime se rukovodila pri izradi nove kolekcije.

Ona je istakla da se njeni modeli mogu naći u podgoričkom butiku Atelier Concept Store, ali i na njenoj Facebook stranici.

''Takođe, radim i po narudžbini, a cijene modela se kreću od 15 do 150 eura'', dodala je ona.

Galerija

Bonus video: