Bijela haljina za vjenčanje, a crna za svaki slučaj

Kolekcije predstavili srpska dizajnerka Lepa Danojević, crnogorski kreator Lazar Ilić, Nadežda Pavljuk iz Rusije i Ivana Sert iz Turske
288 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2014. 23:02h

Tokom prve večeri Fashion Connectiona, koji je sinoć održan u Budvi na platou hotela Mogren, kolekcije su predstavili srpska dizajnerka Lepa Danojević, crnogorski kreator Lazar Ilić, Nadežda Pavljuk iz Rusije i Ivana Sert iz Turske.

Sert je kao što je najavila u intervjuu za „Vijesti“, predstavila liniju ekstravagantnih kupaćih kostima.

Dizajnerka koja se proslavila saradnjom sa producentima filma „Seks i grad“, ovoga puta je osmislila modele koji su komercijalniji, nosiviji i praktičniji, a od svog standardnog stila udaljio se i Lazar Ilić.

On je u svojoj liniji, inspirisanoj rimskim boginjama spojio nespojivo, pa su manekenke uz lepršave i nježne haljine pastelnih boja, nosile samodržeće crne čarape.

„Malo mi je neobično, jer nisam navikao da kreiram ovakve stvari, vidjećemo kako ću se snaći na ovom polju“, kazao je Ilić, a zatim se pohvalio da je već tokom revije pet haljina prodato.

Pavljuk, koja je radila kao pozorišni kostimograf, predstavila je svoju prvu kolekciju Black and White.

"Svaka žena u ormaru mora imati crnu i bijelu haljinu. Bijela je za vjenčanje, a crna za svaki slučaj“, kazala je uz smijeh ova kreatorka.

Dodala je da je kolekcija napravljena od svile, satena i čipke, jer su to jedini materijali koje je našla u Crnoj Gori, te da ih je obogatila ručnim radom.

Kolekcija Lepe Danojević inspirisana je vremenom Marije Antoanete, a u njenoj kreaciji prošetala je i voditeljka Ana Mihajlovski.

Pistom su, između ostalih, šetale Mis Crne Gore Ivana Milojko i prva pratilja Nikoleta Jovanović.

Večeras će u 21 sat, takođe u Budvi održati drugo veče Fashion Connectiona, a publika će imati priliku da pogleda muške i ženske modele, modne kuće „Mona“.

Galerija

Bonus video: