Lazar Ilić: Umijem da kreiram i romantične haljine

„Inspiracija su mi rimske boginje koje su, za razliku od drugih, bile bludne i nemoralne”
67 pregleda 8 komentar(a)
Lazar Ilić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Lazar Ilić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.05.2014. 07:58h

Crnogorski dizajner Lazar Ilić, predstaviće svoju novu samostalnu kolekciju na prvoj večeri “Fashion Connectiona” koji će se 9. i 10. maja održati u Budvi, na platou ispred hotela Mogren.

On je u razgovoru za “Vijesti” kazao da će publika tom prilikom imati priliku da pogleda 15 modela za proljeće ljeto, u pastelnim bojama, a ispričao je i kako je uspio da za veoma kratko vrijeme završi samostalnu, ali i kolekciju koju je kreirao za brend Hunt uz saradnju sa Kristinom Bulajić.

“Broj ljudi u mom timu se znatno povećao ove godine zbog velikog broja narudžbina maturskih haljina, koje su me puno okupirale”, ispričao je on, dodajući da je i sam krojio i šio pojedine modele.

“To je novo iskustvo za mene i veoma mi se dopao taj osjećaj kada lično stvaraš kolekciju i svojim rukama na tome radiš i bio sam ponosan što sam u se u tome snašao”, priznao je Ilić, koji nije želio da otkrije naziv kolekcije.

“Naziv ću otkriti te večeri kada se bude predstavljala kolekcija, a inspiracija su mi bile rimske boginje koje su uvijek bile osporavane od čitavog svijeta”, pojasnio je mladi kreator.

“Rimske boginje su poznate i po tome što su bile bludne i nemoralne za razliku od drugih boginja. One su odskakale od svega što je u tom periodu bilo primjereno tako da sam predstavio boginje u najsvečanijim haljinama, romantičnim i vrlo svedenim”, istakao je on.

“Htio sam da pokažem ljudima ovom kolekcijom da ja i te kako umijem da dizajniram romantičnu haljinu i da kod mene nije sve provokativno, ali kada sam već to uradio morao sam da vizuelno uz performans ostavim svoj lični pečat”, dodao je Ilić.

Prema njegovim riječima ove haljine mogu nositi djevojčice od 15 godina, ali i dama sa više od 40, a dizajner je otkrio da će uz sve kreacije uklopljen nakit koji je osmislila modna blogerka Milena Pejović.

“Kolekcija će biti proširena za desetak modela i sa takvom ću se predstaviti na modnom događaju “Alternative Fashion Event” u Beogradu u organizaciji Luke Opačića. Biće puno mojih poznatih kolega, ali ono što je novina je da spremam performans sa Anom Kisin djevojkom koja je proglašena srpskom Bijonse, pa će biti vrlo zanimljivo”, nagovijestio je dizajner.

Bonus video: