Lepa Danojević uskoro u Budvi: Inspirisana barokom i Marijom Antoanetom

Danojević, koja kolekcije predstavlja pod nazivom brenda “Lepa Couture”, ovoga puta bila je inspirisana Marijom Antoanetom
226 pregleda 2 komentar(a)
Lepa Danojević (Novina), Foto: Privatna arhiva
Lepa Danojević (Novina), Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.05.2014. 14:18h

Srpska dizajnerka Lepa Danojević, jedan je od učesnika modne manifestacije Fashion Connectiona, koji će se 9. i 10. maja održati u Budvi, na kojoj će predstaviti kolekciju “Flers du jardin” inspirisanu XVIII vijekom i periodom baroka, kada su duge haljine, čipka i visoka elegancija bili veoma popularni na dvoru.

“Kolekcija 'Flers du jardin' premijerno je prikazana na nedavno završenom Fashion Weeku u Beogradu. Vjerovala sam u svoj rad, ali ovako dobre kritike nisam slutila. Zaista su svi oduševljeni, od poznatih dama do djevojaka koje se spremaju za maturu, pa su mnoge već odabrale svoje idealne haljine”, ispričala je kreatorka.

“Veoma se radujem što ću svoju kolekciju predstaviti i u Budvi, jer smatram da su Crnogorke žene od stila, veoma dobro upućene u trendove, pa se nadam da će im se svidjeti i moje kreacije. Na reviji ću prikazati 17 modela i vrlo sam nestrpljiva da čujem njihovo mišljenje”, dodala je dizajnerka.

Danojević, koja kolekcije predstavlja pod nazivom brenda “Lepa Couture”, ovoga puta bila je inspirisana Marijom Antoanetom, koja je po njenom mišljenju sinonim elegancije i stila.

“Marija Antoaneta i dalje ostaje inspiracija svijetu i podsticaj umjetnicima. Predmet je opšte elegancije i stila. Specifična žena, uvijek različita i svoja. Željela sam da takva bude i moja kolekcija i nadam se da sam u tome uspjela. Dopada mi se raskoš francuskog dvora, pa sam se potrudila da to prenesem i kod nas, nekoliko vjekova kasnije”, odgovorila je Danojević na pitanje zašto je izabrala upravo ovu dvorsku damu za inspiraciju.

Među modelima ove kolekcije mogu se naći pastelne haljine, kombinezoni i suknje, a sve je ukrašeno ručno rađenim detaljim.

Prema riječima dizajnerke pri izradi je korišćena najfinija čipka sa kristalima, pa će raskošne toalete prozračnih materijala učiniti da se dame u njima osjećaju kao da su izašle sa francuskog dvorca Versaj.

“Smatram da su moji modeli veoma nosivi. Ispunjavaju svaku želju mladih dama sa stilom. Pored raskošnih toaleta u kojima će izgledati glamurozno i jedinstveno, ostali odjevni komadi se mogu lako kombinovati i koristiti za sve prilike”, ispričala je ona dodajući da modeli prate svaki pokret tijela te da im je namjena da se žena u njima osjeti poželjno, nježno i glamurozno.

Modeli iz ove kolekcije biće uklopljeni sa elegantnim sandalama koje su dizajnirane za tu priliku, a kombinacija će biti upotpunjena nakitom “Ladola Lu”

Bonus video: