Ivana Milojko: Zadovoljna i bez lente

Na izboru je bilo mnogo lijepih i inteligentnih djevojaka koje su bile zapostavljane zbog moći država iz kojih dolaze, rekla je naša misica
350 pregleda 15 komentar(a)
Ivana Milojko, Foto: Miss World
Ivana Milojko, Foto: Miss World
Ažurirano: 03.10.2013. 07:27h

Po povratku sa izbora za Mis svijeta, koje se održalo u Indoneziji, crnogorska predstavnica Ivana Milojko sumirala je utiske i ističe da nije razočarana jer nije osvojila lentu.

“Zadovoljna sam načinom na koji sam predstavila Crnu Goru u Indoneziji iako nisam ušla u top 20, prije svega zato što sam dobila komplimente od mnogih ljudi sa kojima sam se tamo susrela”, kaže ona i dodaje da je lijepe riječi primila i od jedne od ogranizatorki izbora za mis Brazila. “Ona me je potražila nakon takmičenja, kako bismo se slikale i rekla da ćemo ostati u kontaktu”, objašnjava Milojko, a zatim priča kakav je osjećaj vratiti se kući.

“Presrećna sam što sam, nakon mjesec dana, ponovo sa ljudima koje volim. Ipak, moram reći da mi Aleksandra Doknić, mis Srbije, mnogo nedostaje, jer smo se veoma zbližile i mislim da ćemo naše prijateljstvo njegovati jos dugo”, objašnjava mis Crne Gore. Ipak, ova ljepotica ima i par zamjerki, koje se odnose na organizaciju izbora za najljepšu djevojku na svijetu.

“Moram reći da mi se nije dopalo očigledno favorizovanje određenih takmičarki. Na izboru je bilo mnogo lijepih i inteligentnih djevojaka koje su bile zapostavljane zbog veličine ili ekonomske moći država iz kojih dolaze”, pojasnila je ona.

Mis Hrvatske, koja je po povratku sa takmičenja kazala da su je vlasnici licence za izbor u njenoj državi, poslali nepripremljenu i sa jednom haljinom, pa se osjećala kao Pepeljuga. “Lana je veoma draga i mlada djevojka koja na izboru nije imala adekvatnu podršku od strane hrvatskih vlasnika licence za Mis svijeta. Smatram da je pohvalno što je svoje iskustvo podijelila sa drugima i na taj način, nadam se, spriječila ponavljanje istog ”, prokomentarisala zvanično najljepša Crnogorka.

Sa druge strane Milojko je zadovoljna uslovima u kojima je Miss Yu agencija, vlasnik licence za Crnu Goru, poslala na ovo takmičenje. “Zadovoljna sam svojom pripremom i zaista mogu reći da sam dala sve od sebe. Ipak, ekonomski segment mojih priprema ne može se porediti sa ulaganjima nekih drugih zemalja u svoje predstavnice”, pojasnila je ona. Misica je iskoristila priliku i da se zahvali svima koji su joj pomogli.

“Moram se, prije svega, zahvaliti kotorskoj Opštini i gradonačelnici Maji Ćatović, od koje sam dobila veliku podršku i pomoć. Zahvalila bih se Sonji Stilet, koja mi je mnogo pomogla i u čijem sam modnom klubu načinila prve modne korake”, kazala je Milojko. “Takođe sam zahvalna Nataši Pejović, čijom su se kreacijom oduševili u Indoneziji”, istakla je ona i dodala da joj je Dijana Saveljić pomogla u odrađivanju humanitarnih aktivnosti, pa se nada nastavku saradnje.

Na pitanje da li se na Baliju, gdje se održavao izbor za Mis svijeta, osjetilo nezadovoljstvo Indonežana koji su, u znak protesta zbog održavanja ovog izbora u njihovoj zemlji izašli i na ulice, Milojko je kazala da je situacija bila potpuno drugačija. “S obzirom na to da smo bile u cjelodnevnom karantinu, nijesam imala prilike da se susretnem sa bilo kakvim nezadovoljstvom Indonežana. Naprotiv, smatram ih jako ljubaznim narodom”, odgovorila je ona.

Bonus video: