Ona je najtraženija manekenka na svijetu...

Portorikanka, koja tvrdi da ima afričke, španske, indijanske i irske krvi, ušla je ušla u modnu industriju 2007.
271 pregleda 11 komentar(a)
Džoan Smols, Foto: Vogue
Džoan Smols, Foto: Vogue
Ažurirano: 02.04.2013. 07:19h

Portorikanka Džoan Smols najtraženiji je model na svijetu prema top listi objavljenoj na sajtu models.com za koji važi da uspostavlja standarde u modnoj industriji.

Latinoamerikanka je jedan od Victoria's Secret "tajnih anđela" (Secret Angel), a predvodila je kampanje mnogih renomiranih brendova, od Stele Mekartni do Versaćea, od kada je započela karijeru prije četiri godine.

Smols je učestvovala u najmanje 13 modnih večeri tokom posljednjeg "fashion weeka", a traže je vodeći svjetski dizajneri, fotografi i urednici magazina.

Njena karijera manekenke ne oslanja se samo na hodanje pistom, Smolsova je postala i prvo latinoameričko lice u reklami kozmetičkog giganta "Estee Lauder".

No, dok Brits Kara i Kejt Mos pune naslovnice magazina svojim rokenrol načinom života, Džoana za sada uspijeva da sakrije svoju intimu od oka javnosti. Nema seks skandala, mada je trenutno u vezi sa bivšim modelom Bernardom Smitom.

Portorikanka, koja tvrdi da ima afričke, španske, indijanske i irske krvi, ušla je ušla u modnu industriju 2007. nadajući se finansijskoj sigurnosti i boljem životu za nju i njenu porodicu.

Najmlađa od tri sestre kazala je za "The Sun" da je u djetinjstvu voljela da se igra manekenke, ali da nije mislila da će se tim poslom baviti u životu. Od 13. godine učestvovala je na brojnim modnim takmičenjima, ali nikada nije pobijedila.

"Govorili su mi da sam previsoka, premršava i previše tamna", otkrila je ona, ali je nakon što je odgledala epizodu TV serijala "E! True Hollywood Story" odlučila da se oproba u ulozi manekenke i sa 19 godina se preselila u Njujork od kad počinje njen uspon.

Pričajući o top listi sajta models.com Džoan je kazala da je nevjerovatan osjećaj biti prvi, te da je veoma polaskana, počastvovana i blagoslovena.

"To pokazuje da se sav moj težak rad i trud isplatio, to što nisam imala svoj život, što sam putovala na svoj rođendan, što nisam imala odmora, sve se isplatilo", ispričala je ona oduševljeno.

Pored svega navedenog, Džoan uz manekenku Karli Klos vodi i ponovo oživljeni MTV šou "House of Style".

Bonus video: