Ivana Milojko: Od malena svijet posmatram drugačije

"Počela sam da pišem sa desetak godina, jer su tada moji učitelji prepoznali u meni talenat"
488 pregleda 77 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2013. 13:26h

Osamnaestogodišnja Kotoranka Ivana Milojko več dva dana je zvanično najljepša Crnogorka. Tokom izbora o njoj smo saznali da govori engleski, španski i italijanski jezik i da je jedan od laureata 40. limskih večeri poezije, a u razgovoru za “Vijestii ” mis Montenegro 2013. otkrila je sa kim je proslavila pobjedu, šta želi da studira i kada je počela sa pisanjem poezije.

“Talenat imam od malena. Već tada sam svijet posmatrala na drugi način. Počela sam da pišem sa desetak godina, jer su tada moji učitelji prepoznali u meni talenat. Naravno oni su zaslužni za moje napredovanje”, objasnila je Milojko, koja je osnovnu školu završila u Grblju.

S obzirom na to da je kao nagradu dobila stipendiju za Univerzitet Donja Gorica, upitali smo je da li već sada zna šta će upisati.

“Željela bih da se zahvalim ljudima sa UDG-a. Sa njima sam našla puno zajedničkih tema kada smo razgovarali, prvenstveno o književnosti, a svakako ću dobro razmisliti o tome koji fakultet ću upisati”, odgovorila je ona i dodala da joj je obrazovanje prioritet.

“Svakako da bih i dalje voljela da se bavim igrama duše i da nastavim sa svojim omiljenim hobijem, odnosno pisanjem poezije i proze, ali vidim sebe i u psihologiji, tako da razmatram i upisivanje tog fakulteta”, istakla je Milojko.

Crnjanski omiljeni

Najljepša Crnogorka otkrila je ko joj je omiljeni pjesnik. “Ima ih veoma mnogo, ali navešću Crnjanskog, koji je zaista neprikosnoven. Ostaviću ljudima da čitaju moje pjesme. Inače ne učim stihove napamet, pošto kažu da pjesnik koji to radi ulazi u začarani krug, odnosno krug ponavljanja i ne može toga da se oslobodi. Tako da puštam mašti na volju i ne dam da me ponesu nazad”, rekla je misica.

Za čitaoce “Vijesti” Ivana Milojko je otkrila i sa kim je proslavila pobjedu na izboru za mis. “Sa svojom porodicom, prijateljima i momkom. Oni su uvijek na mojoj strani i zaista sam im zahvalna na tome”, ispričala je ona i dodala da su roditelji bili veoma srećni zbog njenog uspjeha.

“Oni su se zaista oduševili. Mene su najviše pogodile suze u očima roditelja. Za mene su najveća nagrada njihove suze radosnice”, rekla je Milojko.

Foto: Rale Radović

Crnogorska predstavnica na izboru za Mis svijeta 2013. godine, kazala je da u svijetu mode nema uzora, ali da pokušava da da sve od sebe i nada se da će ljudi to prepoznati .

Na pitanje ko je po njenom mišljenju najljepša finalistkinja, ona je izdvojila djevojku koja je dobila lentu za mis šarma. “Mislim da je to Dejana Kordić, zato što ima neobičnu i egzotičnu ljepotu. Moram reći da su sve djevojke bile lijepe kako spolja, tako i iznutra.

Zaista su predivne i zaslužile su ovu titulu koliko i ja, ali ukusi su različiti i ja se zahvaljujem žiriju što je glasao za mene”, objasnila je Milojko.

Kao ambasador ljepote, ona je istakla da spoljašnji izgled ipak nije najvažniji. “Kao umjetnik jesam esteta, volim da vidim lijepe stvari, pa tako i lijepog čovjeka, ali moram reći da svakako preovladava ono što dolazi iznutra i ono što čovjeka čini čovjekom, a ne njegova ljepota”, zaključila je ona.

Galerija

Bonus video: