40 godina Porsche Designa

Proizvođač automobila ove godine obilježava 40 godina od osnivanja svog uspješnog podbrenda i u tu čast će u svom muzeju u Štutgartu prirediti izložbu kreacija Porsche Designa
61 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2012. 00:01h

Ferdinand Aleksandar Porše je jedan od ljudi koji je svojim bezvremenim dizajnerskim i inžinjerskim rješenjima snažno obilježio istoriju automobilizma.

Ipak, genijalni inžinjer i prije svega umjetnik početkom sedamdesetih godine prošlog vijeka nije odolio izazovu da uđe svijet visoke mode.

Godine 1972. u Štutgartu je nastao Porsche Design Studio, a vrlo brzo nakon toga svijet je vidio prvi potpuno crni ručni sat, legendarne Porsche P’ 8478 sunčane naočare koje su do sada prodate u 7. 000. 000 primjeraka, olovke, garderobu, luksuzni namještaj...

Njemci ove godine obilježavaju 40 godina od osnivanja svog izuzetno uspješnog podbrenda i u tu čast ovaj proizvođač automobila će u svom muzeju u Štutgartu prirediti izložbu kreacija Porsche Designa.

Sjedište Porsche Designa danas je u Austriji, gradu Zell am See, a mreža maloprodajnih objekata ovog luksuznog brenda za muškarce rasprostranjena je u svim svjetskim metropolama.

Bonus video: