Audemars Piguet i Mihael Šumaher predstavljaju

Velika je čast to što sam dio razvoja specijalnog modela Royal Oak Offshore i imam privilegiju da ovom satu dam moje ime", rekao je popularni Šumi
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2012. 00:25h

Imali smo prilike da do sada vidimo specijalne edicije satova vodećih svjetskih proizvođača koji su dizajnirani u saradnji sa najvećim brendovima auto- industrije.

Ipak, nije čest slučaj da se jedan renomirani proizvođač kakav je Audemars Piguet , odluči cijelu ediciju posvetiti jednom čovjeku.

Tu čast ima, ko drugi nego sedmostruki šampion Formule 1, Mihael Šumaher.

"Sa markom Audemars Piguet sam se prvi put upoznao prije oko 15 godina. Satove ove marke mi je predstavio Žan Tod, koji je tada radio kao šef u timu Scuderia Ferrari.

Još ranije sam bio svjestan toga, da su satovi veoma povezani sa svijetom automobilskih trka. Kada sam marku Audemars Piguet bolje upoznao, shvatio sam da su upravo ovi proizvodi, posebno kolekcija Royal Oak, kod takmičara visoko cijenjeni. Postao sam veliki fan ovog proizvođača.

Fascinira me kombinacija dizajna, ručne izrade, funkcionalnosti i inovacija, po čemu se zapravo ovi satovi i razlikuju od konkurenata. Velika je čast to što sam dio razvoja specijalnog modela Royal Oak Offshore i imam privilegiju da ovom satu dam moje ime", zaključio je popularni Šumi.

Na časovniku ne nedostaje ni detalja od plemenitih metala, pa je glavni "rotor" izrađen od 22- karatnog zlata, a uz prepoznatljivi proizvođačev logo AP, nalaze se i inicijali MS.

Tehnometrička skala ima sedam zvjezdica, što asocira na sedam Šumaherovih titula.

Titanijumski model ovog sata biće proizveden u limitiranoj ediciji od 1. 000 primjeraka.

Verzija od ružičastog zlata će biti proizvedena u 500 primjeraka, a dostupna će biti i opcija izrađena od platine.

Bonus video: