Za Fashion Connection spremila haljine, ali i vjenčanicu od vune

“Modeli su uglavnom namijenjeni mladim djevojkama, ali sve zavisi od toga kako se ko u njima pronađe"
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2012. 18:27h

Nada Koljenšić će svoju prvu kolekciju predstaviti u okviru Fashion Connectiona koji će se krajem sljedećeg mjeseca održati u hotelu Maestral.

Dizajniranjem je počela da se bavi tokom srednje škole za svoje potrebe, da bi kasnije taj hobi prerastao u posao.

“Kada je dizajniranje u pitanju, samouka sam. Tokom '90-ih sam počela da krojim stvari za sebe, zbog čega sam bila primijećena u društvu kao dobro obučena djevojka. To su primijetile i ostale djevojke, pa su tražile da radim za njih”, prisjetila se Koljenšić. Dugo je smatrala da je za posao modnog kreatora neophodna diploma, pa se nije puno interesovala za revije.

“Kada sam se raspitala, rekli su mi da mogu da se predstavim i ako nisam završila fakultet, tek tada sam se odlučila za rad na kolekciji, ali još mislim da je obrazovanje za ovaj posao veoma bitno”, rekla je ona u svom prvom novinskom intervjuu.

Vjenčanica od vune

Kolekciju koja će biti prikazana u Budvi čini 17 haljina, od kojih je sedam nedavno prikazano u Kotoru u okviru manifestacije “Noć mode”.

“Modeli su uglavnom svečani, a materijali prirodni, osim na par haljina. Koristila sam dosta satena, ali i čipke i perja, dok je vjenčanica od vune nešto malo neobično”, opisuje ona. Kolorit ove kolekcije je, kaže, veoma bogat, jer nijedna boja nije posebno zastupljena.

“Modeli su uglavnom namijenjeni mladim djevojkama, ali sve zavisi od toga kako se ko u njima pronađe"

“Ima svih boja, biće roze, zlatne, sive, plave... Skoro sve, jer nije lako izaći svim ženama u susret, a i uslovljeni ste da koristite ono što nađete”, objašnjava Koljenšić, koja je tokom razgovora primijetila da u kolekciji nema haljinu crne boje.

“Trebalo je da jedna bude od crnog perja, ali ga nisu poslali. Tako da je ta haljina sada teget boje. Mislim da je ovo jedina kolekcija koja neće imati crnu haljinu”, kaže kroz osmijeh Koljenšić kojoj je kao inspiracija poslužila slika žene koja je u isto vrijeme romantična i seksepilna.

“Modeli su uglavnom namijenjeni mladim djevojkama, ali sve zavisi od toga kako se ko u njima pronađe, jer su haljine ili prilično kratke ili veoma duge”, priča, ističući da se od njenih modela najviše traže kratke haljine koje je gotovo sve rasprodala.

Bonus video: