Branku inspiriše ljepota naših žena

Organizator Fashion Connectiona, čije je zaštitno lice Maja Vujačić, je agencija Mondaine Models
78 pregleda 0 komentar(a)
Fashion connection, Foto: Zoran Đurić
Fashion connection, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.11.2011. 10:38h

Na drugoj večeri Euro Casa Fashion Connectiona, prikazale su kolekcije Nataša Pejović, Branka Asanović i Milena Đurđić.

Oduševljena sam revijom, iako nije baš bilo maestralno, ali uvijek se dese neke okolnosti koje spriječe da sve ispadne kako je zamišljeno. Inspiracija mi je bila, kao i uvijek, ljepota naših žena. Ovi modeli treba samo da je istaknu jer su naše žene lijepe, elegantne i pametne. Kolekcija je nosiva, samim tim što je ja najviše nosim - kazala je nakon revije Asanović.

Njene kreacije su rađene od svile, brokata, pamuka i kože. Asanović ih je pripremila 21, ali ih nije sve prikazala, jer, kako je kazala, neke nijesu odgovarale manekenkama.

Đurđić je pod jedinstvenim nazivom “Krug 21”, prikazala svoje nove kolekcije za zimsku i ljetnju sezonu, dok je Pejović kolekciju sa nedavno održanog Royal Fashina upotpunila sa nekoliko novih modela. U jednoj od njenih ranijih haljina pop pjevačica Aleksandra Radović je izvela pjesmu.

Prethodnu noć otvorila je Marina Banović - Džuver kolekcijom "Svilene bombone i još ponešto". U holu tržnog centra Plaza izostala je klasična pista, a prilikom prikazivanja modela manekenke su izvodile koreografiju neuobičajenu za domaće modne događaje. Njihov defile osmislio je Vesko Ninković Džaja.

Marina je za svoju novu kolekciju kazala da je veoma nosiva.

"Sve ovo se može kombinovati sa džinsom i potpeticom i biće odjeća za mladu ženu, ali se može nositi i onako kako ste vidjeli večeras i biti odjeća za posao, bez obzira na boje i tonalitet", rekla je ona, dodajući da je dio kolekcije već prodala.

"Zahvalila bih se Džaji, jer je večerašnja koreografija veoma zanimljiva. Prvi put smo uradili tako nešto, iskoristili smo prostor i ne znam koliko smo se snašli, ali je bilo interesantno i manekenkama i nama", rekla je Marina koja je kolekciju namijenila samosvjesnim ženama, raspoloženim da nose vesele boje tokom zime.

"Ne znam jesam li spremna za kolekciju proljeće/ljeto, ali ću je najvjerovatnije raditi, pošto u martu idem za Majami. Za tu priliku radiću kolekciju pod nazivom "Etno priče". Kada radim u inostranstvu, uvijek sam inspirisana etno motivima Crne Gore. Dobila sam i poziv iz Rima, tako da ću tu istu kolekciju prikazati i na Siciliji", otkrila je svoje planove dizajnerka.

Nakon njenih modela publici je prikazana "Oda Suncu", kolekcija mlade dizajnerke Ivane Marušić, koja je inspiraciju pronašla u fimu "Mata Hari" i Greti Garbo. Kreacije su uglavnom bile u zlatnoj boji, sa ručnim radom.

Prvo veče zatvorila je Violeta Basta koja je kolekciju opisala riječima:

"Prikazala sam deset modela od pamuka, viskoze, čipke i svile, ukrašenih perjem i ukrasnim trakicama. Nisam željela da se ponavljam, to je bio prvi motiv zbog kojeg je ova kolekcija drugačija od prošle. Dominirala je crna i crvena boja, pa sam kolekciju nazvala 'Crno, volim te crveno'. Većina modela je veoma nosiva, osim par ekstravagantnijih haljina”.

Organizator Fashion Connectiona, čije je zaštitno lice Maja Vujačić, je agencija Mondaine Models.

Nakon održanih revija, glumac Slavko Kalezić je promovisao svoj novi singl “Krivac”.

Bonus video: