AnOrdain Model 1: "Jedan od najljepših satova ikada"

Ovaj sat je pravljen za estete, inžinjere, arhitekte... Ne za ronioce, već za ljubitelje satova koji vole vrlo stilizovane modele i
5116 pregleda 1 komentar(a)
AnOrdain Model 1, Foto: Gearpatrol.com
AnOrdain Model 1, Foto: Gearpatrol.com

Model 1 je debitantski sat AnOrdaina, firme sa sjedištem u Glazgovu. Naziv marke dolazi od jezera 'Loch anOrdain' u škotskom gorju, tako udaljenom da se ne može naći ni na Google mapama ni na Wikipediji.

AnOrdain Model 1
AnOrdain Model 1(Foto: gearpatrol.com)

AnOrdain Model 1je privukao u pažnju i kada se pojavio prvi put - 2018. godine. U AnOrdainu su, navodno, proveli preko 4000 sati tokom tri godine isprobavajući 160 tipova emajla iz pet različitih zemalja, prije nego što su odabrali koji materijal će koristiti. Nažalost, Model 1 je na kraju rasprodat, da bi ga u katalogu škotske marke zamijenio model 2. Međutim, izgleda da je bilo dovoljno ljudi koji su bili nostalgični za modelom 1 (ili su se samo razljutili što nisu mogli prvi put da ga kupe) pa su proizvođači odlučili da ga vrate, mada u ažuriranom obliku.

AnOrdain Model 1
AnOrdain Model 1(Foto: gearpatrol.com)

Prema mišljenju recenzenata časopisa Gear Patrol, koji vijest da je AnOrdain Model 1 ponovo na tržištu donosi pod naslovom "Jedan od najljepših satova ikad ponovo je na tržištu", riječ je o 'super kul' satu. "Čist dizajn, sa razumljivim oblikom kućišta i jedinstvenom tipografijom inspirisanom starinskom kartom područja oko Loch anOrdaina na sjeveru Škotske", kako pišu, čine ovaj jednostavni sat savršenim. Njegova cijena je 1.600 dolara.

AnOrdain Model 1
AnOrdain Model 1(Foto: gearpatrol.com)

Ako zanemarimo pitanje novca, prva briga prilikom odabira AnOrdain sata je boja. Sve su opcije lijepe i zanimljive: tirkizni sat zvuči fantastično, ali nije ga lako svakodnevno uskladiti sa odjećom.

AnOrdain Model 1
AnOrdain Model 1(Foto: gearpatrol.com)

Ovaj sat je pravljen za estete, inžinjere, arhitekte... Ne za ronioce, već za ljubitelje satova koji vole vrlo stilizovane modele i koji cijene brendove koji se posebno ističu kada je u pitanju dizajn.

Bonus video: