Unisex nakit iz radionice Lazara Ilića

Crnogorski kreator riješio da realizuje još jednu svoju ideju, interesovanje klijenata veliko

5210 pregleda 65 reakcija 3 komentar(a)
Lazar Ilić sa ekipom na snimanju, Foto: Aleksandar Jaredić
Lazar Ilić sa ekipom na snimanju, Foto: Aleksandar Jaredić

Crnogorski kreator Lazar Ilić riješio je da se oproba i kao dizajner nakita. Naime, samoizolaciju je iskoristio da, najprije napravi projekat, a onda i isti sam realizuje, s obzirom na to da nije prošao konkurs Ministarstva kulture.

“Ideju sam dobio prije nekih pola godine kada sam aplicirao na konkursu Ministarstva kulture. Međutim, ta institucija nije imala sluha za ovu moju ideju, tako da nijesam prošao konkurs. Ipak, to me nije obeshrabrilo pa sam odlučio da ideju realizujem sam. To je nakit kakav bih i ja nosio i nosim, gledao sam takave radove u raznim formama, pa je i to razlog što nisam odustao. Isprva sam nakit sa mojim potpisom i sam nosio jedan duži vremenski period, a ljudi su odlično reagovali, bez obzira na to što nije najnovija stvar koja se desila ili jedinstvena. Međutim, upravo su me pozitivne reakcije natjerale da sam krenem u proizvodnju nakita”, priča za Vijesti Ilić.

Njegov nakit je unisex, te Ilić tvrdi da može da se kombinuje u raznim varijantama.

“Pogodan je i za žene i za muškarce, mogu ga nositi i stariji i mlađi. Nekako je lako namjenjiv za razne tipove. Jedan od modela koji se fotografisao za potrebe ove kolekcije bila je i moja majka. Želio sam da pokažem da mogu svi da ga nose i da budu konzumenti ovog proizvoda”, naglašava on.

Kao kreator čije su modne linije veoma glamurozne, kroz izradu nakita Ilić ne ispoljava ovu svoju karakteristiku.

“Za sada se on neće uklapati sa mojim glamuroznim kreacijama jer je to ona prva linija. Vremenom ću ići na neke druge motive i ideje. Ta linija koja je napravljena namijenjena je da se nosi, makar je ja nosim, svakog dana i uz svaku odjevnu kombinaciju. Komadi su napravljeni tako da ‘ne smetaju’ i da svakoj kombinaciji daju poseban final touch”, pohvalio se kreator. Kako i sam kaže, interesovanje za njegovu kolekciju nakita je veliko, bez obzira na to što je samo dio kolekcije publika imala priliku da vidi zahvaljujući njegovim objavama na Facebooku i Instagramu.

“Iako imam veliku želju da on negdje bude predstavljen, nakit nažalost nije izložen nigdje. Trenutno je dostupan samo za poručivanje online. Za sad je tako, ali se nadam da ću ovu priču razraditi i da će se on naći u nekim prodavnicama po gradu”, otkriva svoje planove Ilić ne želeći da otkrije koliko različitih komada nakita ima njegova kolekcija.

“Kolekcija je podložna proširivanju, tako da je još uvijek rano govoriti koliko će različitih komada biti u njoj. Imam još raznih ideja, pa će biti dorade i od zlata, srebra, pozlate, rozog zlata, bijelog... To će vremenom sve da se modifikuje i raste u jedan još veći proizvod koji će biti prepoznatljiv kad je nakit u pitanju. Svi materijali koje sam pomenuo ne mogu se ručno oblikovati pa imam majstore koji to prave. Tako funkcionišu svi koji se bave ovim poslom, a nakit izrađuju od zlata, srebra”, naglašava Ilić.

Bonus video: