Osnovni komadi odjeće za jesen: Obucite se brzo i lijepo

Svakoj odeći trebaju osnovni komadi, dok je praćenje trendova stvar izbora

15070 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Koliko god novi trendovi bili zanimljivi, činjenica je da se može odlično izgledati i uz nekoliko osnovinih komada garderobe. Uostalom, svakoj odeći trebaju osnovni komadi, dok je praćenje trendova stvar izbora.

Definicija 'pametnog' ormara mora biti - onaj koji omogućava brzo sastavljanje odličnih kombinacija koje nikada ne izlaze iz mode i uvijek se mogu nositi iznova. Ovo su, kako piše modni portal WWW, klasici koji će vam olakšati oblačenje svake jeseni.

Kožna jakna

Koža je već nekoliko sezona u modi, a, kao što smo već pisali, riječ je o dijelu odjeće koji je veoma lako kombinovati. Ako tražite model koji će vam pružiti dugovječnost, dobro rješenje je kožni blejzer i li klasični model kraće jakne.

Pamučni džemperi

Čuvajte vunu, alpaku i kašmir za zimu. Za jesen će vam trebati lagani džemperi napravljeni od pamuka.

Crne mokasine

Ako još nijeste spremni za nošenje čizama, a patike vam djeluju previše ležerno, pametno je imati pri ruci crne mokasine. One idu uz sve.

Preveliki blejzeri

Ovaj komad odjeće može poslužiti kao savršena jakna za jesen. Pruža savršenu količinu topline - neće vam biti ni vruće, ni hladno.

Mini haljina sa dugim rukavima

Mini haljina i čizme (posebno čizme za kollena) čine savršenu jednostavnu kombinaciju odeće. Kad već govorimo o čizmama za koljena, nabavite jedan par za nošenje sa mini haljinama, farmerkama i svim ostalim.

Udobne pantalone

Kada ste umorni od nošenja farmerki i želite da izgledate uglađeno - ležerne, a elegantne pantalone su odgovor. Predlažemo one klasične, visokog struka.

Prugaste i čvrste majice dugih rukava

Nešto što često zaboravimo da kupimo su majice dugih rukava. One su odlično rješenje kada još nije dovoljno hladno za duksericu ili džemper, ali je prehladno za majicu kratkih rukava. Osim toga, savršene su za pravljenje slojevitih kombinacija.

Džins

Ne treba govoriti koliko je ovaj materijal nezaobilazan, a najbolje je da se odlučite za farmerice koje su po svemu umjerene - ne preniskog, ali ne ni previsokog struka, ne previše uske, ali ne ni preširoke, ne previše tamne, ali ne ni previše svijetle.

Mantil

Možda vam je ova preporuka već postala dosadna, ali dobar mantil je zaista veoma isplativ komad odjeće. Savršen je za jesen i u trenu čini svaku kombinaciju elegantnom.

Rolka

Kad još nije dovoljno hladno za šal, ali vam zatreba nešto da vam ne bude hladno oko vrata, biće vam drago što ste se odabrali majicu ili džemper sa rol kragnom.

Bonus video: