U susret hladnim danima: Ovo su najtraženiji kaputi

Ako je dezen šahovske table simbol instant trenda, onda je koža simbol vječnog

33551 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Kakvi kaputi će se nositi ove sezone? Odgovor je - klasici prije svega. Camel kaputi, trench mantili i oni sa vještačkim krznom počeli su kao mikrotrendovi da bi sada postali nezaobilazan dio modne svakodnevice. Kvalitet i udobnost su naravno na prvom mjestu, ali je kaput odavno dobio dodatnu svrhu pored one praktične, a to je da vaš ukupan izgled podigne na viši nivo.

Modni časopis Elle analizirao je profile poznatih trendseterki i napravio listu sa 10 modela kaputa koju biste trebali da razmotrite prije nego krenete u kupovinu.

1. Tradicionalni trench

Nema mnogo razmišljanja kada je trench u pitanju - zgrabite ga i krenite bilo gdje jer je adekvatan za sve prilike. Najbolje izgleda uz štampane haljine, odijela, a ako ga nosite preko kvelikih džempera ili trenerki, vežite ga pojasom kako bi dobio formu.

2. Karirani kaput

Od svedenih modela u neutralnim nijansama do onih najšarenijih sa krupnim grafičkim detaljima - ovo je jedan od najnošenijih trendova kada su u pitanju kaputi. P.S. Što duži to bolji!

3. Klasičan camel

Možda nije dovoljno formalan za poslovne prilike, ali je jedan od najomiljenijih. Mekan, topao i nježan, camel kaput asocira na duge vikende, tople kafe i šetnje po gradu, a najbolje se slaže uz farmerice ili kožu.

4. Vinilna završnica

Da li postoji neki komad koji se rekordnom brzinom lansirao u sam vrh modnih trendova? Ovaj! Lakovani mantil prigrlile su sve žene čiji je stil uvijek korak ispred vremena, a toliko je moderan i moćan, da ćete u njemu ostaviti dobar utisak gdje god se pojavite.

5. Dezen šahovske table

Još jedan mikrotrend koji je postao makrotrend, i to zahvaljujući jednoj seriji, što zapravo govori u prilog tome koliko su moda i kultura usko povezane. Nema efektnijeg dezena od šahovske table - i to ćete primijetiti u izlozima svih high-street brendova. Ipak, ne pretjerujte, dovoljan vam je jedan komad sa ovim printom jer kao i svi instant i trendovi - brzo će biti prevaziđen.

6. Kožni mantil

Ako je dezen šahovske table simbol instant trenda, onda je koža simbol vječnog. Nije važno da li ćete uzeti mamin i li kupiti svoj, ali crni kožni mantil je jedan od onih koji su uvijek u modi.

7. Puff kaput

U modi koja konstantno pomjera, ali i spaja granice, tanka je linija između jakne, kaputa, mantila. Tako se trend štepanih, ali i puf jakni prenieo i na duge kapute i - izgleda fantastično.

8. Bunda-kaput

Ekstravagantna i nevjerovatno stylish bunda-kaput učiniće da stajling izgleda luksuzno. Njefektini su oni dugaćki do poda, a kada je riječ o materijalu - što čupavije, to bolje (P.S. teddy kaput je takođe naš favorit)!

9. Kaput od prevrnute kože

Ako vas interesuje koji je kaput najbolji za zimske temperature - to je ovaj. Kombinujte ga sa fashion detaljima kako biste mu dali na urbanosti i ne slijedite mišljenje da je namenjen samo za starije (Hailey Bieber ovih dana šeta svoj primjerak).

10. Leopard kaput

Može li sezona da prođe bez leopard printa? Čini se da ne. Prvo su to bili kupaći kostimi, a sada smo kod kaputa. U svakom slučaju, ako nosite ovaj trend, neka sve ostalo na vama bude minimalistički - šminka, frizura, odjeća, kako ne biste pretjerali i izgledali jeftino.

Bonus video: