Mokasine: Trend za ovu jesen i naredno proljeće

Ova vrsta obuće bila je veoma zastupljena i na revijama mode na kojima su predstavljene kolekcije za proljeće 2022.

12996 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Jesenja sezona prolazi u znaku mokasina i to onih sa robusnim đonovima. Mokasine kao obuća koja se smatrala školskim i favoritom za odlazak na posao u sferu trendi obuće koja dobro kombinuje različitim stilovima.

obuća
foto: Pinterest

Prilagodljivost mokasina rezultirala je opšprihvaćenim jesenjim trendom koji će potrajati i duže od nekoliko mjeseci. Ako želite biti ukorak s posljednjim trendovima, robusne mokasine stilizujte uz čarape ili dokoljenice,mini ili midi suknje ili jesenje haljine.

obuća
foto: Pinterest

Mnoge trendseterke ih nose uz pantalone ravnih nogavica, za estetiku koja naginje prema devedesetima prošlog vijeka, a osim dnevnog looka, nije rijetkost vidjeti ih u kombinaciji sa šljokičastim haljinama ili suknjama od tafta i metaliziranim materijalima prigodnim za večernje druženje.

obuća
foto: Pinterest

Za jurnjavu gradom ili ležernu šetnju, za dane kada ne želimo da nosimo patike, ali i dalje želimo da budemo “ravno na zemlji” – mokasine su savršeni saveznik.

obuća
foto: Pinterest

U jesenjim kolekcijama predstvile su ih brojne modne kuće – među favoritima je Pradin model, zanimljive su i mokasine sa debelim lancem, a skandinavski brend Ganni predlaže lakirane modele koji imitiraju krokodilsku kožu aligatora.

obuća
foto: Pinterest

Za one kojima se ovaj trend ne dopada, loša vijest je da su mokasine bile veoma zastupljene i na revijama mode na kojima su predstavljene kolekcije za proljeće 2022.

Bonus video: