Veoma moderan ove zime: Evo zašto je karirani uzorak hit

Jedna od dobrih strana kariranih modela je u tome što mogu biti manje ili više trendi, ali iz mode ne izlaze nikada pa ih možete nositi godinama

6596 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest

Bez obzira na sezonu u kojoj se nalazimo, u središtu modnih trendova uvijek se ističu boje. Od sezona kada je kolekcijama modnih kuća, dizajnera i brendova vladala jednostavnost neutralnih tonova do zaigranih pastelnih i jarkih tonova kojima smo se često vraćali tokom proljećnje i ljetnje garderobe, boje su jedan od najmoćnijih elemenata u modnom svijetu. Pored boja, nararavno, i uzorak je važna stvar oko koje se vrte trendovi, a ove zime jedan od najuočljivijh je karirani uzorak.

karirano
foto: Instagram/Pinterest

Karirani uzorak obezbijedio je svoje trajno mjesto modnoj sceni udobnim košuljama od flanela, klasičnom tartanu i 'ginghamu'. Kockice koje se obično kombinuju sa kožnom jaknom, crnom bojom i razbarušenom kosom, ove zime vraćaju se u naše ormare u klasičnim i ženstvenim siluetama, retro i trendi modelima.

karirano
foto: Instagram/Pinterest

Istovremeno klasičan i moderan, jednostavan i efektan, karirani uzorak još jednom se istakao kao savršen izbor za baš svaki zimski modni izgled – od romantičnih kreacija do komada inspirisanih muškim ormarom, piše journal.hr.

karirano
foto: Instagram/Pinterest

Osim raznolikosti koju će ponuditi u pregršt različitih modela, karirani uzorak u hladnoj sezoni donosi raznolikost i kad je o bojama riječ.

odjeća
foto: Pinterest

Uz jednostavnost i klasičan izgled koje stvaraju linije u neutralnim bojama, karirani uzorak ove zime ćemo nositi i u jarkim i pastelnim bojama.

karirano
foto: Instagram/Pinterest

Osim u kombinaciji s različitim krojevima i raskošnom jesenjom paletom boja, karirani uzorak svoju će svestranost potvrditi i u kombinaciji s različitim teksturama.

odjeća
foto: Pinterest

Od satena i svile do pletiva, teksasa i kože, karirani uzorak biće nepogrešiv izbor.

karirano
foto: Instagram/Pinterest

Zimske kolekcije sadrže more odličnih kariranih modela. Još jedna dobra strana kariranih modela je u tome što mogu biti manje ili više trendi, ali iz mode ne izlaze nikada, pa ih možete nositi godinama.

karirano
foto: Instagram/Pinterest

Bonus video: