Nose ih i zvijezde: Ovakvim pantalonama zamijenite farmerice

Na granici između vojničke odjeće i 'ulične' mode, cargo pantalone, koje se kod nas zovu i 'džeparicama' već decenijama cirkulišu - ulicama, modnim pistama…

24518 pregleda 1 komentar(a)
Bella Hadid, manekenka, Foto: Pinterest
Bella Hadid, manekenka, Foto: Pinterest

Hoće li zamijeniti farmerice? Naravno da neće, ali kao predah od klasičnog džins komada, cargo pantalone su savršen u neformalnim proljećnim modnim pričama.

pantalone
foto: Pinterest

Na granici između vojničke odjeće i 'ulične' mode, cargo pantalone, koje se kod nas zovu i 'džeparicama' već decenijama cirkulišu - ulicama, modnim pistama, u kombinacijama avanturista, jednako kao i u stajlinzima koje pažljivo slažu modne influenserke.

pantalone
foto: Pinterest

Džepovi koji su pozicionirani s bočnih strana sada se vraćaju u velikom stilu. Cargo pantalone ponekad su nevjerojatno prostrane, ponekad laskaju i prate oblik tijela - u svakom slučaju, prkose klasičnoj eleganciji i donose sa sobom 'kulerski' fazon.

pantalone
foto: Pinterest

Ove sezone nose se cargo pantalone od džinsa, zatim one kamuflažnog uzorka, klasičnih kaki i neutralnih boja ili su pak doživjele zaokret i odmakle se od klasičnog izgleda - zadržale su siluetu, ali nijanse poput ružičaste, ljubičaste ili narandžaste pretvaraju ih u drugačiji modni komad s prizvukom stila nultih godina.

pantalone
foto: Pinterest

Nose se u svakodnevnom izdanju - uz pripijeni pulover,običnu majicu ili top. Na ulicama Milana i Pariza često se kombinuju ih i sa cipelama na visoku petu, uz džemper, nemarno raskopčanu košulju...

pantalone
foto: Pinterest

U svakom slučaju cargo pantalone su onaj udobni komad odjeće koji nikada neće razočarati, posebno ako naginjete prema urbanom stilu. Ove sezone, u ponudi je puno zanimljivih modela, piše Gloria Glam.

pantalone
foto: Pinterest

Slične cargo pantalonama su one iz 'techwear' futurističkog stila, za koji se opredjeljuju sasvim mlade djevojke koje biraju urbanu modu.

pantalone
foto: Pinterest

Bonus video: