Za proljeće: Moderne kombinacije za žene sa oblinama

Proljeće je idealno vrijeme da u svakodnevni stajling unesete svijetle i nježne boje

32986 pregleda 25 reakcija 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest/minimagazin.info
Ilustracija, Foto: Pinterest/minimagazin.info

Sigurno vam je glavni cilj, kada je riječ o garderobi, da vam uvijek bude udobno u onome što nosite. I tako i treba da bude. Međutim, zašto ne spojiti udobno i moderno? Kako biste to i postigle, kao inspiracija vam mogu poslužiti kombinacije koje ženama sa oblinama preporučuje minimagazin.info.

Boje u trendu

Iako se većina žena koje imaju obline drži podalje od odvažnih boja, to je velika greška. I vama boje stoje odlično i nikada nemojte bježati od trendovskih nijansi. Ukoliko ipak ne volite svjetlije boje, onda birajte zagasitije tonove.

odjeća
foto: Pinterest/minimagazin.info

Tamnija nijansa žute odličan je način da nosite ultra popularnu proljećnu boju, a u kombinaciji sa smaragd zelenom dobijate veoma privlačnu kombinaciju. Dakle, samo naprijed.

Teksas u nijansama

Teksas je jedan od onih materijala koje možete nositi gotovo u svim prilikama, a veoma lako ga možete iskombinovati i sa klasičnim komadima garderbobe. Međutim, ništa manje nije privlačno ni moderno kombinovanje različitih komada garderobe od teksasa pa ga možete nositi od glave do pete.

odjeća
foto: Pinterest/minimagazin.info

Ako odlučite da ga na taj način uvrstite u svoj proljetćni stajling, najbolje bi bilo da kombinujete slične nijanse ovog popularnog materijala, jer na taj način sigurno nećete pogriješiti.

Cvjetni dezen

Ima li išta ljepše od cvijeća, posebno kada je riječ o komadima garderobe sa cvjetnim dezenom? Ovaj popularni print uvijek dolazi u prvi plan tokom proljeća, a možete ga vidjeti na svim komadima garderobe.

odjeća
foto: Pinterest/minimagazin.info

Haljina ukrašena ovim prekrasnim dezenom samo je jedan od načina da ga uvrstite u svoj svakodnevni stajling, a odlično ćete uraditi ako odliučite da ostatak kombinacije ostane jednobojan odnosno da ne bude dezeniran.

Elegancija za posao

Ukoliko postoji prava poslovna haljina onda je to model haljine A kroja, čija dužina seže do koljena ili tik ispod njih, koju možete nositi i u mnogobrojnim drugim prilikama.

odjeća
foto: Pinterest/minimagazin.info

Iako se ženama sa oblinama preporučuje uvrštavanje dezena u svakodnevni stajling, kada je riječ o poslovnim kombinacijama najbolje bi bilo da se ipak odlučite za jednobojne komade garderobe. Shodno tome, teget ili crna haljina mogu biti odlična opcija, a veoma dobro se mogu iskombinovati sa svim drugim bojama.

Svježina za proljeće

Proljeće je idealno vrijeme da u svakodnevni stajling unesete svijetle i nježne boje, a jedna od najboljih opcija su one iz pastelnog spektra, bilo da je riječ o puder ružičastoj, pastelno plavoj ili nekoj sasvim trećoj.

odjeća
foto: Pinterest/minimagazin.info

Pomenute boje idealne su za kombinovanje sa bojama iz neutralnog spektra (kao što su crna, bijela i siva), a krajnji rezultat zaista je fantastičan – možete dobiti veoma moderno izdanje koje će unijeti svježinu u vaš svakodnevni stajling.

Visoki struk

Komadi garderobe sa visokim strukom uvijek su poželjni, a ono što je bitno napomenuti jeste da vam upravo ovaj kroj može pomoći da izgledate itkije (jer će na najlakši način pomoći da se “uvuče” stomak), ali i par centimetara više.

odjeća
foto: Pinterest/minimagazin.info

Lepršava suknja sa visokim strukom posebno je pogodna za dame koje imaju dva problematična područja - stomak i butine. Pored toga, ovaj model suknje možete veoma lako iskombinovati sa rolkama, bluzama, majicama i košuljama.

Kombinezon

Kada je riječ o udobnosti, onda sigurno ne smijemo zapostaviti kombinezon, jer je riječ o jednom od najudobnijih komada garderobe koji možete uvrstiti u svoj stajling. U zavisnosti od samog modela, ovaj komad garderobe možete nositi u svim prilikama pa čak i na posao.

odjeća
foto: Pinterest/minimagazin.info

Kada su u pitanju svježiji proljećni dani, možete mu dodati blejzer ili mantil.

Fantastična suknja

Suknja je, apsolutno, komad garderobe koji veoma rado nosimo, bez obzira na godišnje doba. Međutim, znate li da postoje i modeli koji su baš kao krojeni za vas? Upravo jedan od njih je suknja A kroja, a koja je idealna za sve prilike.

odjeća
foto: Pinterest/minimagazin.info

Možete birati duže ili kraće suknje u ovom stilu, ali ono što svakako preporučujemo jeste da budu dezenirane: na taj način ćete dodatno poboljšati efekat “maskiranja” problematičnog područja, jer se zahvaljujući dezenu pažnja ne zadržava samo na jednom mjestu.

Kožna jakna

Ona već odavno nije komad garderobe koji nose samo modne buntovnice i, s punim pravom se može reći, proljeće postaje pomalo nezamislivo bez kožne jakne.

odjeća
foto: Pinterest/minimagazin.info

U zavisnosti od samog modela, kožnu jaknu veoma dobro možete iskombinovati sa mnogobrojnim komadima garderobe, a to je posebno slučaj kada je riječ o crnoj – odlično se slaže sa svim drugim bojama i s njom nema greške.

Suknja olovka kroja

Svaka zaposlena žena sigurno ima bar jednu suknju olovka kroja. Ona je idealna za poslovne i sve druge formalne prilike, a odlična je za kombinovanje sa bluzama, majicama i košuljama.

odjeća
foto: Pinterest/minimagazin.info

Često ćete čuti i kako je zovu najelegantnijom suknjim na svijetu te je istovremeni bitno naglasiti i to da postoji model za svaku figuru.

Cigaret pantalone

Suknja olovka kroja jeste najelegantniji model suknje, a kada je riječ o pantalonama, onda pričamo o cigaret modelima – veoma su moderni i popularni, a idealni su za sve prilike te ih, bez problema, možete nositi i na posao.

odjeća
foto: Pinterest/minimagazin.info

Nikada nećete pogriješiti sa cigaret pantalonama u nekoj od tamnijih nijansi, jer ćete ih dobro iskombinovati sa mnogobrojnim drugim bojama i dobiti veoma moderan stajling idealan za proljećnu sezonu.

Bomber jakna

Tokom proljeća jutra i večeri mogu biti prilično svježi. Bomber jakna popularna je već više sezona, nose je žene svih generacija, a odlično se može uklopiti u bilo koji stajling.

odjeća
foto: Pinterest/minimagazin.info

Ono što je kod nje odlično jeste što je možete nositi i u nešto formalnijim prilikama, jer iako se fantastično slaže sa farmericama i drugim komadima garderobe koje nosimo u neformalnim prilikama, jednako dobro je možete iskombinovati i sa suknjom olovka kroja ili nekim drugim elegantnim komadom garderobe.

Blejzer

Najpopularniju proljećnu jaknu sigurno već imate, a ako želite da izgledate trendi, onda birajte modele koji su u nekoj od popularnih proljećnih boja, ali nikada nećete pogriješiti ni sa teget blejzerom.

odjeća
foto: Pinterest/minimagazin.info

Kada je riječ o kombinovanju, blejzer i farmerice su najpopularnija kombinacija, koju možete nositi u svim prilikama (u zavisnosti od modela farmerica), ali blejzer se odlično slaže i sa suknjama pa čak i određenim modelima haljina.

Tamne farmerice

Svaka žena sa oblinama treba da ima bar jedan par tamnih farmerica. Upravo ovaj model može vam pomoći da izgledate vizuelno više i vitkije, a odlično ćete uraditi ukoliko ih kombinujete sa svjetlijim komadima garderobe.

Pored toga, klasične tamne farmerice veoma lako možete uvrstiti i u poslovni stajling, ali naravno pod uslovom da nemate strogo propisan poslovni dres kod.

Mantil za proljeće

Baloner je sigurno najpopularniji i najmoderniji proljećni mantil, a već odavno ga nose žene koje imaju stila. Ono što je dobro jeste što on dolazi u više modela, a neki od njih neodoljivo podsjećaju na kapute.

odjeća
foto: Pinterest/minimagazin.info

Ovo je veoma svestran komad garderobe koji možete kombinovati sa suknjama, haljinama, pantalonama – s čim god poželite! Baloneri u bež nijansama (tamnije i svjetlije) su među najpopularnijima, a vi možete napraviti i mali preokret i birati crni ili pak baloner u nekoj od drugih boja.

Nezaobilazne tufne

Popularne tačkice možete pronaći na svim komadima garderobe (čak i na cipelama), a kada je riječ o njihovoj veličini, možda bi bilo najbolje da birate nešto sitnije.

odjeća
foto: Pinterest/minimagazin.info

Bluza ili košulja sa sitnim tačkicama idealne su za sve prilike, kao i košulja haljina sa tim dezenom.

Odvažna midi suknja

Neka sve oči budu uperene u vas! Da, birajte midi suknju u nekoj od svjetlijih nijansi, koja vam može pomoći da izgledate moderno, svježe, privlačno i elegantno.

odjeća
foto: Pinterest/minimagazin.info

Unesite boje u svoj svakodnevni stajling, jer vam one pomažu da izgledate mnogo privlačnije i interesantnije. Plisirana suknja i dalje je veoma moderna i popularna i sigurno nećete pogriješiti ukoliko odaberete ovaj vanvremenski klasik u nekoj od fantastičnih, svijetlih boja. Žuta je samo jedna od opcija.

Bonus video: