Nije lako graciozno hodati u štiklama: Ovi savjeti će pomoći

Sedam jednostavnih trikova uz pomoć kojih hod na visokim potpeticama možete učiniti lakšim, udobnijim i ljepšim

6587 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Svi dobro znamo da se za ženom koja odiše samouvjerenošću dok hoda u visokim potpeticama malo ko neće okrenuti. Ali, hodanje u štiklama zna predstavljati vrlo zahtjevan posao, pogotovo za djevojke koje su navikle da nose ravnu obuću.

Srećom, postoje trikovi koji će vam olakšati vrijeme provedeno na potpeticama, kao i hod u njima.

1. Prvo se oslonite na petu pa na prste

Dok hodate u štiklama, pazite da najprije stajete na petu pa tek onda na prste. Nikako ne pokušavajte da hodate stajući po sredini cipele jer ćete tako izgledati nezgrapno.

2. Koračajte malim koracima

Hodanje u štiklama će vas natjerati da pravite manji raskorak, pa ćete morati da povećate broj malih koraka kako biste prešli istu udaljenost. nijesu preporučljivi minijaturni koraci, ali nemojte pokušavati ni da pravite duge korake kao inače, piše Elle.

3. Ne žurite

Pokušaji brzog hoda u štiklama uvijek izgledaju čudno. Kod kraćih koraka i kompromitovane ravnoteže, najbolje je da ne pretjerujete s jurnjavom. Uostalom, sporiji hod djeluje samopouzdanije.

4. Zamislite da hodate po pravoj liniji

Kad poželite da iscrtate pravu liniju, bolje ćete rezultate postići ako pogled držite usmjeren prema krajnjoj tački dok crtate, nego ako gledate u olovku koja se pomjera. Slično tome, kad hodate u štiklama, hodaćete gracioznije ako gledate prema cilju i zamislite pravu liniju koja ide prema odredištu, umjesto da gledate dolje u svoje štikle.

5. Pružajte nogu ispred noge dok hodate

Dok hodate u visokim potpeticama, noga treba da ide pred nogu, tako da se unutrašnja strana bedara lagano dodiruje. To će vaš hod učiniti gracioznijim.

6. Pravilno se držite

Opustite vrat i podignite glavu u smjeru hoda. Izgledaćete sigurnije, a vaše tijelo će lakše pronaći balans i održati pravilno držanje.

7. Budite sigurni da vam cipela odgovara

Ako vam cipela nije udobna i ne stoji vam dobro, teško ćete hodati u njoj, a ako je riječ o štikli, biće riječ o nemogućoj misiji. Ako su vaše štikle previsoke, stavite jastučiće za cipele kako bi bolje pristajale. A ako su vam premale, razmislite o tome da ih odnesete na širenje kod postolara.

Dobri savjeti su i da opustite koljena i šetanjem po kući u štiklama ojačate članke. Vježba nikad ne škodi.

Bonus video: