Šest frizura za dugu kosu: Idealne za tople dane

Možete svakog dana imati sasvim drugačiji izgled

4940 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Inatagram/leletny
Ilustracija, Foto: Inatagram/leletny

Duga kosa je prekrasna, ali znamo, može da dosadi. Tokom proljeća i ljeta ona može da bude i poseban izazov: vlaga, sunce i visoke temperature mogu uticati na njen sjaj, a mogu biti i razlog zbog kojeg još teže podnosimo vrućinu.

Ipak, to ne znači da treba uzeti makaze u ruke, već biti malo kreativniji s prstima, šnalama, gumicama i pjenom za kosu. Ovo je odlično vrijeme za eksperimente, a ako imate dužu kosu, možete svakog dana imati i sasvim drugačiji izgled uz ovih 5 frizura:

Polupodignuta kosa

Jednostavno i šik. Uzmite dva deblja pramena od lica i povežite ih na potiljku. Ukoliko imate čvrstu ili kosu koja se lako oblikuje možete isprobati i da pramenove vežete u mašnu. Ako ne, dodajte mašnu pomoću šnale ili ukrasnog češlja. Ova frizura dobro stoji i onima sa šiškama i onima bez, piše Elle.

Visoka punđa

frizure
foto: Inatagram/leletny

Ovaj klasik možda je najočitiji izbor za vruće dane jer ćete izgledati elegantno bez obzira na priliku, a neće vam biti vruće. Za glamurozniji efekt, slobodno se poigrajte jačom šminkom.

Visoka pletenica

Pletenice su apsolutni hit ovog proljeća, a vrlo prefinjeno će izgledati visoka pletenica. Lako je možete napraviti sami: zaližite kosu u visoki rep, podijelite je u 3 dijela i ispletite pletenicu.

Botičeli talasi

Dajte svojoj kosi da dođe do izražaja u punom sjaju i za večernji izlazak oblikujte je u vrlo popularne Botičeli talase. Vlažnu kosu razdijelite u 3-4 dijela (u zavisnosti od toga koliko je gusta), sapletite pletenice i pustite da se osuši. Za pravi renesansni utisak nosite valovitu kosu s razdjeljkom po sredini, a za još bujniji efekt s razdjeljkom sa strane.

Niski rep s ukrasima

Niski rep možda ne djeluje toliko glamurozno na prvi pogled, ali biće puno atraktivniji ako ga ukrasite. Pustite mašti na volju i upotrijebite raznolike kopče, metalik gumice ili nakit za kosu poput tankih, prefinjenih lanaca.

Pletenica sa ukrasima

Vaš izbor može biti i pletenica sa ukrasima, koji na jednostavan način prave čaroliju od frizure.

Bonus video: