Kako da kosu osušite prirodno, a da izgleda odlično?

Ove sezone u trendu je prirodan izgled

13721 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tokom ljetnjih dana, usljed vreline zbog koje se znojimo, kosu moramo da peremo češće nego uobičajeno i zato je dobro da proces sređivanja frizure bude što praktičniji i efikasan, a kao krajnji rezultat da budemo zadovoljni svojim izgledom. I sve to, bez upotrebe fena ili bilo kog drugog aparata za stilizovanje. Budući da je ove sezone trend prirodan izgled, ništa nije strašno ukoliko svaka dlaka ne bude na svom mestu, jedino je važno da je kosa čista. Grazia otkriva mali vodič kako da u zavisnosti od tipa kose poboljšate njen kvalitet i stilizujete frizuru.

1. Birajte kvalitetne šampone bez silikona

Tokom ljeta koristite šampone na prirodnoj bazi, što laganije formulacije, kako ne biste iritirali vlasište usljed čestog pranja.

2. Masirajte korijen kose dok je perete

Dovoljno je odvojiti minut za masažu tjemena, a efekat je pojačana cirkulacija, što pospješuje rast kose i učvršćuje korijen dlake.

3. Isperite kosu hladnom vodom

Hladna voda će zatvoriti kutikule vlasi, pa će kosa lakše da reflektuje svjetlost i zadržati sjaj i blistav izgled.

Svaki tip kose ima svoje potrebe:

Ravna kosa voli volumen

Poslije pranja, na kosu nanesite sredstvo za volumen i očešljajte kosu. Kako bi vam kosa izgledala raskošnije, sa više volumena, ispletite dvije pletenice, malo labavije i ostavite tako kosu da se osuši. Potom je raspletite. Bićete prijatno iznenađeni efektom - blago talasaste frizure.

Kovrdžava kosa traži regenerator

Ovaj tip kose zahtijeva obaveznu upotrebu regeneratora poslije šamponiranja, kako bi se vlasište lakše raščešljalo. Nakon toga iscijedite višak vode i nanesite preparat za kovrdžavu kosu. Najbolji su oni koi se ne ispiraju.

Talasasta kosa

Trik profesionalnih stilista za savršenu talasastu kosu jeste da nakon pranja nanesete ulje na krajeve kose. Nakon toga napravite razdeljak i stavite kosu iza ušiju i zakačite je šnalama kako biste postigli dodatno prelamanje kose. Ostavite kosu da se tako osuši.

Bonus video: