Sedam načina: Kako biti u trendu ove jeseni

Šta god odlučili, nećete pogriješiti, ali ove jeseni preporuka je da budete hrabri i koketirate s modom na pravi način

7012 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Približava se jesen, a samim tim i novi trendovi koje smo mogli vidjeti na nedjeljama mode. Neki od trendova koji će ove jeseni biti nezaobilazni su: kaubojske čizme, kargo pantalone, prošivene jakne, komadi od satena,pačvork teksas, veliki blejzeri i puno uzoraka i boja.

Prošivene i bomber jakne

odjeća
foto: Instagram

Modni svijet je preplavljen ovim komdom odjeće. Ove jeseni se nosi u raznim bojama i varijacijama. Zanimljivo je što klasični oversized kroj više nije dovoljan, već je popularan mega oversized kroj koji je prijatan i dobro stilizovan. Ove jakne se mogu kombinovati uz džins ženska odijela i razne jesenje komade.

Kaubojske čizme

odjeća
foto: Instagram

Kaubojske čizme su posljednji modni krik koji se vratio na velika vrata. Od klasičnog crnog modela, do onoga od brušene kože s detaljima u vidu resica, do modela s kožnim ušicima . izbor je ogroman. Jesen je u znaku kaubojskih čizama, a najbolje ih je kombinovati uz slojevite kombinacije.

Odjeća od satena

odjeća
foto: Instagram

Saten je materijal o kojem svi imaju mišljenje, ili ga volite ili ne, ali ove jeseni je hit. Posebno je moderan saten u plavoj boji, ali nećete pogriješiti i ako uzmete neku neutralniju nijansu.

Kargo pantalone

odjeća
foto: Instagram

Ova vrsta pantalona dominira među jesenjim trendovima. Počevši od visokih modnih kuća, do high street brendova, ove specifične pantalone sa velikim džepovima sa strane su ultimativni 'must have' komad. Dobro se slažu uz patike ili mokasine, ali šta god da odaberete nećete pogriješiti. Hoćete li odabrati komad u boji ili neutralnoj nijansi, ostaje na vama, ali jesen je u znaku razigranosti.

Pačvork teksas

odjeća
foto: Instagram

Ultimativni modni trend ove jeseni je i teksas. Može se nositi uz sve, ali ove jeseni se vraća u retro izdanju iz sedamdesetih godina. Bilo da je riječ o košulji, farmericama ili suknji, ova vrsta teksasa će osvježiti svaku kombinaciju, a vaš izgled biće u trensu.

Veliki blejzeri

odjeća
foto: Instagram

Blejzeri su klasik u koji se uvijek isplati uložiti. Ove jeseni nastavlja se popularnost oversized modela. Osim što su udobni, oni su idealni za slojevite kombinacije. Popularne su bež nijense, ali vi se možete odlučiti i za nešto odvažnije komade.

Boje i uzorci

odjeća
foto: Instagram

Izašli smo iz doba minimalizma i ušli u razigranu eru. Journal.hr, u tom smislu predlaže popularani karirani i animal uzorak. Kolor bloking kombinacije su takođe poželjne. Šta god odlučili, nećete pogriješiti, ali ove jeseni preporuka je da budete hrabri i koketirate s modom na pravi način.

Bonus video: