Ovo su četiri vječna trenda u koja se svake jeseni klela Koko Šanel

Odjeća u jednoj boji, kostimi od tvida, biseri...

9944 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Nasleđe jedne od kultnih dizajnerki usidreno je u modnim krugovima čvršće nego njene tašne u rukama ljubiteljki dobrog dizajna. Za one koji nijesu upoznati sa nasljeđem Koko šanel, Elle.si predstavlja jesenje trendove za koje je ona zaslužna.

Monohromatska odjeća

odjeća
foto: Pinterest

"Žene misle na sve boje osim na njihovo odsustvo. Crna ima sve. Kao i bijela. Njihova ljepota je apsolutna, u savršenoj harmoniji." Tako je govorila Koko, koja je uvela korištenje crnog za čitav stajling kao estetski i praktičan izbor. Željela je da ženama ponudi eleganciju i praktičnost, što se najbolje ogleda u njenoj „maloj crnoj haljini”.

Komplet od tvida

odjeća
foto: Pinterest

Godine 1920. Koko Šanel je često pozajmljivala sportsku odjeću od svog tadašnjeg partnera, engleskog plemića. Upečatljivoj tkanini dodala je oštru siluetu i karakteristične boje i tako je nastao šik set koji u raznim verzujama živi decenijama.

odjeća
foto: Pinterest

Pantalone kao modni izraz

Kada je jednog dana Coco nosila pantalone na plažu, nesvjesno je podstakla žene da posegnu za praktičnošću umesto za suknjama i haljinama. Duge lepršave pantalone pružaju moderan i istovremeno udoban izgled.

Biseri

odjeća
foto: Pinterest

Bijeli biseri i Koko Šanel idu ruku pod ruku poput čokoladnog preliva i sladoleda, piše Elle.

Bonus video: