Neodoljive kombinacije: Kako ove jeseni nositi jakne i haljine

Iako smo se naglo i teško rastali sa ljetom, ne treba zaboraviti da i jesen ima čari i da omogućava brojne stilske uzlete

13847 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest

Slojevito odijevanje nudi razne varijacije, a jedna od kombinacija koja je mnogima omiljena uključuje haljine i jakne.

haljine
foto: Instagram/Pinterest

Jakna s kaišem i mini haljina

haljina
foto: Instagram

Ova kombinacija je prava stilska igra s proporcijama. Naime, jakna s kaišem naglašava struk, a u kombinaciji s kratkom haljinom dodatno se stvara iluzija dugih nogu i tankog struka. Ova kombinacija je kao stvorena za niže žene.

Kaubojska jakna i maksi haljina

haljine
foto: Instagram/Pinterest

Pravi boho san se stvara kada kombinujete jaknu s resicama u duhu kaubojskog stila i dugu haljinu. Ako je još haljina od lana, odličan izgled je garantovan.

Blejzer i haljina s cvjetnim uzorkom

haljine
foto: Instagram/Pinterest

Ove jeseni se poigrajte s različitim stilovima i stvorite stylish kombinaciju. To ćete veoma lako učiniti ako kombinujete ženstvenu haljinu s cvjetnim uzorkom i dugi blejzer.

Kraća jakna i uska midi haljina

haljine
foto: Instagram/Pinterest

Seksi i kul u isto vrijeme – to je što poručuje ovaj jesenji. Birajte midi usku pletenu haljinu i omiljene čizme, a cijelu kombinaciju začinite takozvanom crop jaknom koja je izuzetno popularna ove sezone.

Karirani kaput i haljina od teksasa

haljine
foto: Instagram/Pinterest

Ova kombinacija kao da je stigla sa ulica Pariza. Poigrajte se s različitim materijalima i stvorite novu omiljenu jesenju kombinaciju. Ovaj styling će izgledati fantastično ako odaberete kaput u crvenim ili žutim nijansama, piše Novi list.

Bonus video: