Savjet dermatologa: Ne koristitie ovaj proizvod za njegu kože

Maramice za skidanje šminke štetne su za vašu kožu, životnu sredinu i vaš novčanik

25734 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Njega kože nije jednostavna, ne postoji rutina koja odgovara svima. Treba da radite ono što odgovara vašoj koži, što vjerovatno neće biti kopija rutine vaše najbolje prijateljice. Međutim, dermatološkinja Lindzi Zubricki kaže da za sve važi preporuka da iz upotrebe izbace maramice za skidanje šminke.

Zubricki opisuje maramice za čišćenje kao, "zapravo najgoru stvar koju možete koristiti za svoje lice." Ne samo ona, mnogi stručnjaci kažu da bi trebalo da ih izbjegavate.

„Ne samo da su loše za životnu sredinu, već bukvalno samo razmazuju šminku i zapravo ne čiste kožu“, objašnjava Zubricki.

Mnoge tradicionalne maramice za skidanje šminke su prepune alkohola i jakih hemikalija, koji mogu iritirati kožu, posebno u kombinaciji sa trljanjem da bi se uklonila šminka.

Umjesto toga, Zubricki preporučuje dvostruko čišćenje. To je postupak u kojem najprije lice očistite sredstvom na bazi ulja ili micelarne vode za uklanjanje šminke i kreme za sunčanje, a zatim slijedi čišćenje na bazi vode.

Dermatološkinja preporučuje da koristite ulje na suvoj koži, a zatim mu dodate malo vode prije ispiranja. Ne zaboravite da očistite dio lica na ivici gdje počinje kosa. Odlučite se za pamučne jastučiće za višekratnu upotrebu da biste smanjili količinu otpada.

Lubricki naglašava da se o uklanjanju šminke prije spavanja ne može pregovarati, ali i da će prelazak na dvostruko čišćenje biti bolji za vašu kožu, životnu sredinu, a možda čak i vaš novčanik.

Bonus video: