Da miris parfema potraje: Ne činite ove greške i isprobajte jedan trik

Idealno bi bilo da svoje mirise držite na hladnom i tamnom mjestu, dalje od klima uređaja ili grijalica

13225 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Budući da su parfemi uglavnom prava investicija, logično je da vas može naljutiti ako se njihov miris brzo izgubi. Međutim, nemojte kriviti samo parfem, jer ako želite da duže traje, korisno je znati da postoje ispravni i pogrešni načini nanošenja mirisa.

Naizgled bezazlene stvari poput načina na koji čuvate parfeme do hidriranja kože zapravo su ključne stavke za najbolji miris i sprječavanje bržeg isparavanja.

Ovo mogu biti razlozi zbog kojih vaš parfem možda nema postojanost kakvu bi trebao da ima, piše Elle.

1. Vaš omiljeni parfem je cvjetni ili zeleni

Osnovno pravilo je da mirisi iz orijentalne ili drvenaste kategorije traju puno duže od cvjetnih ili zelenih mirisa.

2. Nanosite ga na pogrešna mjesta

Toplota pojačava miris pa ga je najbolje raspršiti na mjesta koja stvaraju najviše tjelesne toplote, kao što su pulsne tačke na vratu i sa unutrašnje strane ručnog zgloba, pa čak i gležnjevi i ispod koljena.

Raspršivanje parfema direktno na kosu takođe je dobar trik, li stručnjaci upozoravaju da može štetiti kosi.

Imajte na umu jednu stvar: iako nam je od malih nogu praktički usađeno da trljamo dio iznad dlana jedan o drugi nakon što nanesemo parfem, time zapravo uništavamo miris i on brže isparava s kože. Utapkajte ga ili poprskajte i samo ga pustite.

3. Ne hidrate kožu dovoljno

Postoji direktna korelacija između vaše njege kože i trajanja parfema jer se miris ne slaže dobro sa suvom kožom. Samo se pobrinite da vaša hidratantna krema nema miris kako ne bi bila konkurencija vašem parfemu.

4. Čuvate ga na pogrešnim mjestima

Jeste li znali da parfemi imaju rok trajanja? Ako parfem promijeni boju ili teksturu, vjerojatno je ostario. Prirodni sastojci će često ojačati s vremenom, ali tanka je linija između snažnog mirisa i nečega što pogrešno miriše, zato dobro procijenite.

Idealno bi bilo da svoje mirise držite na hladnom i tamnom mjestu, dalje od klima uređaja ili grijalica.

Među savjetima na temu kako da vam parfem traje što duže, može se naći i jedan posebno zanimljiv. Sve što je potrebno je da omiljeni parfem našpricate u kremu za tijelo i razmažete po tijelu. U dlan stavite kremu i prsnite parfem nekoliko puta, zatim protrljajte između dlanova kako bi se krema i parfem sjedinili i onda kremu obogaćenu parfemom nanesite na tijelo. Za uspješnost ovog trika važno je da krema za tijelo ima neutralan miris.

Bonus video: