Kožne jakne ponovo su hit: Ove jeseni stilizujte ih ovako

Iako se slaže uz razne vrste odjeće, ipak ostaje pitanje - šta nositi uz kožnu jaknu?

12254 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Kožne jakne imaju jedinstven šarm koji ih izdvaja od bilo koje druge varijanti jakni sakoa, mantila… One nikad ne izlaze iz mode i klasična su odjeća za prelazno vrijeme koja uvijek izgleda dobro. Kožna jakna može dopuniti različite odjevne kombinacije, igrati sporedne i glavne uloge u ansamblu.

Razmotrite sljedeće vrste kožnih jakni i kako ih nositi:

1. Kultna bajkerska jakna

jakne
foto: Pinterest

Ove legendarne jakne imaju kratak kroj s okovratnikom koji se može ostaviti otvorenim ili se može zakopčati do vrata. Obično imaju nitne i manžetne, kao i džepove s obje strane torza. Možete ih nositi preko pantalona, suknji, pa čak i haljina – zavisi od vremena i vašeg raspoloženja.

jakne
foto: Pinterest

Kombinovanje kožne jakne s haljinom uveliko zavisi od klime prikladno je za one koji žive u toplijim krajevima. Možete nabaciti šik haljinu ili suknju i motociklističku jaknu za cool izgled bez napora.

jakne
foto: Pinterest

2. Kožne bomber jakne

Holivudske slavne osobe s A-liste često nose ovu vrstu jakne što pokazuje da bi ulaganje u bobmer jaknu bilo dobra investicija.

jakne
foto: Pinterest

Bomber jakne su se pojavile kao vrhunski modni trend na revijama u jesen 2021., a do proljeća 2022. bile su svuda. Kožne bomber jakne imaju udobniji kroj od moto jakne, obično imaju rebrasti pojas, prednji patent zatvarač i četiri džepa.

jakne
foto: Pinterest

Osim toga, obično se (ne uvijek) prave bez okovratnika. Kada je u pitanju bomber jakna, ima puno prostora za stajling. Možete omotati pulover oko vrata za sportski izgled.

jakne
foto: Pinterest

Takođe dobro stoji uz bijelu košulju i uske farmerice za klasičan stil, a možete je upariti i sa kaki pantalonama.

jakne
foto: Pinterest

3. Kožne jakne u jarkim bojama

jakne
foto: Pinterest

Čekaju nas kišni dani što znači da se treba obući u skladu s tim. Ali kišno vrijeme ne znači nužno prigušene boje. Zašto ne biste dodali malo iskre svojoj jeseni birajući kožnu jaknu u jačoj boji?

jakne
foto: Pinterest

Vodootporna kožna jakna koja se ponaša kao kabanica odličan je izbor za ovu sezonu.

jakne
foto: Pinterest

Bonus video: