Tri boje kose koje će biti najveći hitovi ove zime

Boja meda u kosi jedan je od najvećih trendova

10113 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Među bojama za kosu ove jeseni i zime biće najpopularnije one suptilne, prirodne nijanse. Upravo takve savršene su za zimu, to su one male promjene koje će osvježiti našu kosu, dati joj sjaj i oživjeti boju.U trendu su boje koje izgledaju prirodno, a journal.hr izdvaja tri boje koje ćemo ove jeseni viđati svuda.

Svijetlo smeđa s pramenovima boje meda

Ako ste ljubitelji onih prirodnih pramenova koje ljeti dobijete od sunca, njih slobodno možete nositi i zimi. Posebno ove zime, boja meda u kosi jedan je od najvećih trendova.

boje kose
foto: Instagram

One neprirodne ledene plave nijanse ostavićemo po strani i birati tople tonove, mješavinu svjetlije smeđe i plave kose. Biće to pramenovi koji se savršeno stapaju s kosom i izgledaju potpuno prirodno. Ova boja kose taman je dovoljno svijetla da vas podsjeti da jesen ne donosi automatski tamnu kosa, a dovoljno je tamna da ne bude ljetnja. Ova boja dobra je i jer je možete prilagoditi i odabrati više ili manje pramenova.

boje kose
foto: Instagram

Boja espresa

Ako ste fan tamne boje kose, ova zima je idealna da isprobate duboku i bogatu boju espressa. Uz ovu boju dobićete dozu energičnosti, a mogli biste pronaći i neko novo samopouzdanje za koje niste ni znali da ga imate.

boje kose
foto: Instagram

Ipak se radi o moćnoj boji koju treba znati nositi. Osim toga, tamna kosa često izgleda sjajnije i zdravije od one blajhane i lakša je za održavanje, posebno ako vam je kosa prirodno tamnija.

boje kose
foto: Instagram

Prirodna bakrena

Dok ove zime bježimo od jarkih boja poput snažne narandžaste ili vatreno crvene, ona prirodna bakrena je hit.

boje kose
foto: Instagram

Ona izgleda tek kao preliv na smeđoj kosi i daje joj toplinu i crveni pigment koji će zagrijati i najhladnije zimske dane. Ova nijansa je nježna i meka, ne upada u oči poput jarko crvene i izgleda kao da ste rođeni s njom.

boje kose
foto: Instagram

Bonus video: