Boja za narednu godinu: Izuzetna nijansa za modne kombinacije

Dolazi iz porodice crvenih boja i zvaničan naziv joj je 'Viva Magenta 18-750'

7947 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Kao i pred svaki kraj godine i ove su nas dočekale novosti iz Instituta za boje Pantone, koji je predstavio boju za 2023. godinu.

„Iznijansirani grimizno-crveni ton, koji simbolizuje optimizam, moć i eksperimentisanje, trebalo bi da ohrabri kreativce buntovničkog duha da se izraze neustrašivo i bez ograničenja. Vodeći računa da budete asertivni, ali ne i agresivni, karmin crvena ne dominira odmah u vidnom polju, već uzima suptilniji pristup i polako vas uvlači svojom dinamikom“, piše u saopštenju poznatog instituta za boje.

boja
foto: Instagram/Pantone

"Prizivajući sile prirode, ona podstiče naš duh, pomažući nam da izgradimo svoju unutrašnju snagu“, objasnila je Leatris Ajzman, izvršna direktorka Instituta za boje Pantone.

boja
foto: Instagram/Pantone

Ova vrsta crvene je odlična za boju modnih dodataka, a slagaće se sa pastelnim, sivim i plavim nijansama. Ipak, modni znalci predviđaju da će se najčešće nositi u monohromatskim kombinacijama uz crvene i roze nijanse.

boja
foto: Instagram/Pantone

S obzirom na to da ovo nije klasična boja i sadrži mnoštvo podtonova izazov je pronaći komade u Viva Magenta boji, ali nekoliko nijansi se uklapa u ovu filozofiju, piše bonjour.ba.

boja
foto: Instagram/Pantone

Bilo da je odaberete za bojanje zidova u svom domu, kao nijansu za omiljeni lak za nokte ili odaberete bilo koji odjevni predmet u ovoj boji - uvijek će izgledati atraktivno i živo.

boja
foto: Instagram/Pantone

Bonus video: