Nezaobilazane patike: Za sve koji ove zime žele da budu u trendu

Ove sezone naglasak je na razigranim kombinacijama u koje će se savršeno uklopiti ove patike

8966 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/josefinehj
Ilustracija, Foto: Instagram/josefinehj

Svjetska modna scena svako malo prihvati neki trend oko kojeg sve po;inje da se vrti. Ove sezone bili smo svjedoci povratka raznih trendova, među kojima su bili i neki za koje smo mislili da se nikada neće vratiti. Koje trendove ćete prihvatiti zavisi od vas i vašeg stila, ali Journal je registrovao povratak Adidas Samba modela patika.

Posljednjih nekoliko godina razni modeli patika se nose gotovo uz sve kombinacije. Ove zime, posebno su u fokusu Adidas Samba patike koje imaju dugu istroiju razdoblja manje i veće popularnosti. Trenutno su hit, a u nastavku saznajte kako ih nositi i kombinovati.

Riječ je o modelu koji je bio izuzetno popularan osamdesetih kada ga je nosila mlada generacija toga doba. Definitivno je obilježio jedno istorijsko razdoblje i brojne tadašnje muzičke i modne ikone su ovaj model nosile kao zaštitni znak. Ali, kako je moda fluidna i brzo se mijenja, jedno vrijeme nismo imali prilikuda često viđamo ovaj model.

Ove sezone naglasak je na razigranim kombinacijama u koje će se savršeno uklopiti ove patike. Kao i svaki model koji doživi naglu popularnost, tako je i ovaj postao teško dostupan i morate ga doslovno 'hvatati 'na raznim web shopovima.

Kombinacija s ovim patikama je bezbroj, a lijepo će se uklopiti u svaki stil. Journal predlaže da ih nosite uz zimske kombinacije poput farmerica, pulovera, toplih jakni koje će vas grijati. Osim toga, možete ih kombinovati i uz duge pletene haljine koje su ove zime posebno popularne.

Šta god odabrali, nećete pogriješiti jer je riječ o patikama koje će se prilagoditi svakom stilu i kao takve podići svaku kombinaciju. Možete odabrati Adidas Samba patike u bijeloj ili crnoj boji, ako ste ljubitelji minimalizma i nešto jednostavnijih kombinacija. Za one koji više vole boje, tu su modeli u zagasitim tonovima poput bordo ili malinasto zelene, ali i oni u svjetlijim bojama.

Bonus video: