Klasika s razlogom: Neki od ovih parfema morate imati bar jednom

Iako je sve više novolansiranih parfema na tržištu, određeni mirisi nikada neće izgubiti na vrijednosti

6938 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Ukoliko je klasika nešto čemu težite, kako u modnom, tako i u beauty smislu, onda sigurno želite i da mirišete na parfem koji krase bezvremenske note.

Parfemi koji su uprkos protoku vremena ostavili neizbrisiv trag u istoriji i danas se često nalaze na kozmetičkim policama ljubitelja klasika.

Iako je sve više novolansiranih parfema na tržištu, određeni mirisi nikada neće izgubiti na vrijednosti i uvijek će biti u vrhu popularnosti.

Pitate se koji su to vanvremenski parfemi? Magazin Elle je Istražio i sakupio senzualne i opojne note koje su izdržale testove vremena, uprkos promjenama trendova.

1. Chanel No 5

parfem

Klasičan miris koji ostaje nezaboravan. Sadrži cvjetne note ilang-ilanga, ružu i jasmin. Iris dodaje element pudera kultnoj mirisnoj kompoziciji.

2. JOY, Jean Patou

parfem

Samo 30 ml Joy parfema sadrži izuzetno visoku koncentraciju prirodnih sastojaka, uključujući esenciju od 10.600 cvjetova jasmina i 28 desetina bugarskih ruža. Miris sadrži note tuberoze, ilang ilanga, aldehida i mošusa. Rezultat je bogat i izuzetno luksuzan miris koji i danas osvaja.

3. Poison, Dior

parfem

Parfem koji nema direktnog konkurenta na tržištu, a žene ga ili vole ili ne. Veoma začinjen, dizajniran sa dosta korijandera i tuberoze. Veoma je ekstravagantan, baš kao što su to i rane osamdesete bile.

4. Opium, Yves Saint Laurent

Postoje žene koje ga obožavaju i one kojima se ovaj parfem ne dopada, ali gotovo da nema ravnodušnih kada je u pitanju Opium. Statistika kaže da više od polovine Francuskinja tokom života utroši bar jednu bočicu ovog mirisa. Za 35 godina, Opium je bio proglašen za jedan od najprodavanijih parfema na svijetu.

parfem

5. Angel, Thierry Mugler

parfem

Ovaj prepoznatljivi parfem u obliku zvijezde dobio je nevjerovatno priznanje odmah posle lansiranja. Samo mladi i drski dizajner je mogao da se usudi na pravu revoluciju u svijetu mirisa 80-tih godina. Ovo je deliktna mješavina egzotičnog voća, karamele, meda, čokolade i blage note vanile. Tu kombinaciju gotovo da možete osjetiti i samim čitanjem opisa njegove mirisne note.

Bonus video: