Zlatni rez: Ovo je najljepši muškarac na svijetu

Njegove proporcije lica najbliže su starogrčkoj srazmjeri savršenstva

25597 pregleda 28 komentar(a)
Engleski glumac Regé-Jean Page, Foto: Instagram/regejean
Engleski glumac Regé-Jean Page, Foto: Instagram/regejean

Prema zlatnom rezu, starogrčkim mjerama lica savršene ljepote koje je potvrdila savremena nauka, engleski glumac Rege-Jean Page proglašen je za najljepšeg muškarca na svijetu. Po mišljenju obožavateljki serije Bridgerton, nezaboravni vojvoda od Hastingsa već dugo je najzgodniji od svih muškaraca koji su se u većim ili manjim ulogama pojavili u seriji, a naučnici su potvrdili ono što žene već znaju.

Istraživanje je vodio britanski estetski kirurg Julian De Silva. Starogrčku srazmjeru savršene ljepote Phi uporedio je s licima najzgodnijih slavnih muškaraca i računica je na prvo mjesto postavila Rege-Jeana Pagea čije se lice podudara sa zlatnom mjerom Phi čak 93.65 posto.

De Silva je za glumca rekao: "Rege je pobedio zbog svog klasično lijepog lica i prelijepih smeđih očiju. Lako je imao najviši rezultat za razmak između očiju, a položaj njegovih očiju takođe je bio visok."

Nastavio je: "Njegove savršeno oblikovane usne su takođe imale visoke ocjene i jedina ocjena koja je bila nešto niža bila je širina i dužina nosa."

Hirurg De Silva koristio je osavremenjenu tehniku kompjuterskog mapiranja, koja ne griješi.

"Ta nam tehnika omogućava da riješimo neke od najvećih misterija o tome šta čovjeka čini fizički lijepim, a koristimo je i za planiranje operacija pacijenata", rekao je za Daily Mail.

Bonus video: