Modni hitovi na vidiku: Pet modela patika koji će biti u trendu 2023.

Kada je o najpopularnijim modelima patikja riječ, ove godine izbor će obuhvatati zasta šaroliku lepezu

11917 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/emitaz
Ilustracija, Foto: Instagram/emitaz

Dok se pravi ljubitelji fokusiraju na rijetka izdanja i modele koji možda nisu toliko poznati u širokom krugovima, trendove mode diktiraju modne influencerke s čijih Instagram profila se može doznati šta će biti u trendu nadolazeće sezone.

Ako je vjerovati njihovim modnim predviđanjima, ovih pet modela , kako piše Journal, viđaćemo svuda u 2023. godini.

Adidas Samba

Godina je tek počela, a već je jasno da će jedne patike odnijeti pobjedu i naziv najpopularnijih u 2023. godini.

Riječ je o retro modelu brenda Adidas pod nazivom Samba, koji doslovno iskače s Instagram profila trendi influencerki. Patike originalno namijenjene fudbalerima prvi put su proizvedene 1949. godine, a ime Samba su dobile jer ih je Adidas izbacio povodom Svjetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu.

Među onima koji se uopšte ne bave sportom bile su popularne osamdesetih godina prošlog vijeka, a zatim su ih u novije doba prigrlile modo osviještene vladarke gradskog asfalta i pretvorile u najpoželjnije patike sezone.

New Balance 505

Obožavani model 2022. godine neće otići s liste najpoželjnijih ni u 2023.

Pročišćena silueta kompaktnih tenisica New Balance 550, koje odlično idu uz razne gradske kombinacije idealan su dodatak modnim kombinacijama po najnovijoj street style modi pa ne čudi što se nalaze u ormariću s cipelama brojnih dobro stiližovanih djevojaka.

Nike Air Jordan 1

S trendovima dvijehiljaditih, u fokus su se vratile Nike patike u modelima Dunk i Air Jordan 1, koje je do sad bilo nešto teže pronaći, pogotovo u ženskim veličinama. U posljednje dvije sezone mogu se nabaviti u svim mogućim bojama, a djevojke koje prate modu, sudeći po fotografijama na Instagramu ne mogu da ih se zasite.

Asics Kayano 14

Sasvim neočekivano, modnu scenu su u posljednjih nekoliko mjeseci preplavile fotografije kojima influencerkr nose patike omalo zaboravljenog brenda Asics.

Među znalcima poznate kao najudobnije patike na svijetu, patike s potpisom japanskog brenda Asics decenijama se cijene kao vrhunski “izum”, a sad su napokon dobile svoj ulaz u svijet tekuće mode.

Predviđa se da će Asics Kayano 14, Asics Ninbus 24 i slični naglašeno sportski modeli ovog brenda uskoro moći da se vide na sbakom koraku.

Veja Campo

Patike francuskog brenda Veja biće izuzetno popularne i u 2023. godini iako ovaj brend rijetko izbacuje nove modele.

Obožavateljke klasičnog stila i dalje će oduševljeno kupovati model Veja Campo, koji se slaže uz baš sve odjevne kombinacije.

U želji za promjenom, svoje će Vejapatike eventualno zamijeniti jednako pročišćenim i eco-friendly modelima s potpisom Saye.

Bonus video: