Brzi trik: Savršena frizura prema savjetu frizera Dženifer Lopez

Ovaj talentovani frizer zaslužan je za izblajhanu kosu Kim Kardašijan na Met Gali, te isfeniranu frizuru Dženifer Lopez na Super Bowl-u

5789 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/jlo
Ilustracija, Foto: Instagram/jlo

Ako volite jednostavne trikove s maksimalnim efektom, ovaj savjet frizera Dženifer Lopez će biti savršen za vas. Naime, oni je otkrio novi način vezivanja kose u konjski rep sa puno volumena. Njegovo ime je Kris Eplton.

Ovaj talentovani frizer zaslužan je za izblajhanu kosu Kim Kardašijan na Met Gali, te isfeniranu frizuru Dženifer Lopez na Super Bowl-u. Zahvaljujući poslu u kojem konstantno mora da se nosi s nedostatkom vremena, smislio je mnogobrojna brza i kreativna rješenja koja često dijeli na društvenim mrežama. Nedavno je pratiocima otkrio kako podići konjski rep i dati mu prijeko potrebni volumen, a ako volite jednostavne trikove s maksimalnim efektom, sigurno će vam se dopasti ovaj praktičan savjet, piše Elle.rs.

Nakon što je na modelu napravio običan konjski rep srednje visine, Eplton je pomjerio gumicu za kosu nekoliko centimetara unazad kako bi je olabavio. Napravio je rupu u kosi tačno iznad gumice, a zatim presavio konjski rep ispod gumice i do kraja kroz rupu kako bi stvorio dodatnu visinu. Potom je zategnuo konjski rep i dodatno ga raščupao prstima. Rezultat je, kaže, dvostruki volumen.

Njegov postupak možete pogledati u priloženom Instagram videu.

Bonus video: