Imate stomačić? Odaberite ovakve haljine ako želite da se ne vidi

Nemojte izbjegavati fenomenalne ljetnje i haljine za ranu jesen zato što imate stomačić. Postoje elegantne i veoma moderne haljine koje sakrivaju stomak

9434 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Mnoge žene žele da nose ženstvene i elegantne haljine, ali često odustaju od ove ideje zbog nesavršenosti svoje figure. Međutim, postoje modeli haljina koji će pomoći da se sakriju viškovi na stomaku, što će vam omogućiti da kreirate moderan i udoban izgled.

Haljine sa naborima

haljine
foto: Pinterest

Idealno rješenje za one koji žele da vizuelno sakriju sitne nedostatke. Nabori su elementi dizajna koji efikasno skreću pažnju sa područja stomaka. Oni stvaraju elegantne i ženstvene linije, dajući figuri harmoničan izgled.

Haljina A-kroja

haljine
foto: Pinterest

Njena silueta sa ujednačenim širenjem omogućava vam da maskirate nesavršenosti na stomaku. Haljina A-kroja ima slobodan stil koji daje lakoću izgledu.

haljine
foto: Pinterest

Ako na poslu nema kodeksa oblačenja, potražite jake boje, zanimljive printove i dodatke za kreiranje jedinstvenog izgleda.

Maksi haljina

haljine
foto: Pinterest

Opušten ili predimenzioniran kroj, u kombinaciji sa maksi dužinom, izdužuje noge i siluetu, skrivajući višak volumena u bokovima i stomaku. Cipele ili sandale sa štiklama pomoći će vam da izgledate vitkije i da se osećate samopouzdanije.

haljina
foto: Pinterest

Ovaj stil je pogodan za različite vrste figura i pomaže da se sakriju nesavršenosti na stomaku, naglašavajući ljepotu drugih djelova tijela. Saten i svila vašoj odeći mogu dodati sofisticiranost i šarm. Haljina A kroja nikada ne izlazi iz mode i ostaje jedna od najtraženijih opcija u ljetnjoj sezoni.

Haljina na preklop

haljine
foto: Pinterest

Modeli na preklop midi dužine ili dugi do koljena pomoći će vam da kreirate elegantan izgled, dok V-izrez na dekolteu izdužuje siluetu i čini figuru vizuelno vitkijom. Haljina na preklop je pogodna i za poslovne i za romantične sastanke.

haljine
foto: Pinterest

Haljine koje sakrivaju stomak: Kako izabrati pravu? Ovo su tajne izbora haljine koja će vam pomoći da stvorite iluziju ravnog stomaka:

Koristite odjeću za oblikovanje tijela.

Izaberite boje koje vam omogućavaju da vizuelno učinite figuru vitkijom.

Birajte haljine sa printovima, poput vertikalnih pruga ili malog cvijeća.

haljine
foto: Pinterest

Svaka žena zaslužuje da se osjeća udobno i samouvjereno. Ne potcenjujte moć pravog stila odijevanja. Možete stvoriti iluziju ravnog stomaka i dati sebi dodatno samopouzdanje.

haljine
foto: Pinterest

Bonus video: