Zima je tu: Ovih pet modela čizama su u trendu

Upotpunite vaš izgled za najhladnije zimske dane. Otkrijte modele čizama koje trendseterke nose tokom zime 2023,

14167 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

U vjetrovitim i sivim zimskim danima, neizostavni modni komad koji ne samo da štiti od hladnoće već i dodaje prijeko potrebnu dozu stila su definitivno čizme. Ovo je doba godine kada su čizme obavezna obuća, i dok će klasika uvijek biti pouzdana opcija za elegantno upotpunjavanje svake odjevne kombinacije, postoji i mnogo svježih trendova koje treba istražiti.

čizme
foto: Pinterest

Zima 2023. godine donosi nekoliko novih tendencija u svijetu obuće, koje su djevojke sa stilom svesrdno prigrlile i usvojile. Tekst iz magazina Elle Natalija Knežević će vas provesti kroz pet neodoljivih trendova čizama koji obećavaju da će zavladati modnom scenom u hladnim mjesecima pred nama.

čizme
foto: Pinterest

Kakva god da je vaša lična estetika — minimalistička ili maksimalistička — sigurno će postojati model čizama koji će vam odgovarati. Od sofisticiranog dizajna do hrabrih boja i materijala, upoznajte se sa trendovima koji će zadovoljiti različite stilove i ukuse, istovremeno pružajući toplinu i udobnost.

Kaubojke

čizme
foto: Pinterest

Ovo je stil koji nikada ne izlazi iz mode, a ove godine se nalazi na vrhu mnogih lista sa modnim željama. Uparite svoje sa dobro krojenim pantalonama ili dugim haljinama za elegantan zimski izgled.

Parti čizme

Iskoračite iz zone komfora i pronađite par metalik čizama sa kojima ćete biti spremni i za plesni podijum, ali uz malo truda, one se mogu dobro složiti i kada pravite dnevnu kombinaciju, dodajući svježinu ostatku kombinacije.

Kroko čizme

Ako postoji jedan model čizama koja može učiniti da odjeća istog trena izgleda uglađenije, to su čizme sa imitacijom krokodilske kože. Sa pravom mjerom sjaja, one dodaju savršenu količinu teksture minimalističkom izgledu.

Bajker čizme

čizme
foto: Pinterest

Ove čizme sa kopčom mogu dodati starinski pečat svakoj kombinaciji. Prihvatite kontrast tako što ćete ih stilizovati uz lepršave haljine i druge lagane materijale.

Sjajne čizme

Patent čizme u trendu su jer dodaju briljantan kontrast mekom pletivu, prevrnutoj koži i vuni.

Bonus video: